Dik Trompad en C. Joh. Kievietbrug

18-10-2017 21:37

Dik Trompad en C. Joh. Kievietbrug

ZAANDAM - Woensdagmiddag zijn onder grote belangstelling de naam van het fietspad Overtuinen en de brug over de Vaart onthuld.

 Sinds enige tijd kunnen fietsers en wandelaars al gebruik maken van het nieuwe fiets- en wandelpad tussen de Vincent van Goghweg en de Provincialeweg. Woensdagmiddag opende wethouder Addy Verschuren het fietspad officieel en onthulde de bijzondere naam van het pad: het Dik Trompad. Ook onthulde hij de naam van de brug over de vaart: de C. Joh. Kievietbrug.

Het pad zorgt voor een verbinding tussen Westerwatering en het centrum van de stad, maar ook tussen Hoornseveld en het snelfietspad richting Uitgeest.

Het gebied waarin het fietspad is aangelegd heeft een bijzondere historie. Tot 1920 heeft er een zaagmolen gestaan met een paar loodsen. De loodsen zijn begin jaren ‘50 gesloopt, waarna het gebied in 65 jaar tijd helemaal dichtgegroeid: een paradijs voor lokale bewoners, vissers en vogels.

C. Joh. Kieviet is de schrijver van de beroemde verhalen van Dik Trom. Kieviet was vanaf het jaar 1903 veertien jaar lang hoofd van de openbare lagere school in Zaandam. Hij schreef in Zaandam meerdere boeken en daarom heeft de gemeente ervoor gekozen dit fietspad te vernoemen naar de hoofdpersoon van de boeken: Dik Trom.

De aanleg van het Dik Trompad is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vervoerregio Amsterdam.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl