‘24/7 uur busbrug open niet uitstellen’

Gepubliceerd: 21-05-2019 13:05

‘24/7 uur busbrug open niet uitstellen’

KOOG AAN DE ZAAN – De Stichting Verkeersveilig en Gezond Westerkoog hield gisteravond een bijeenkomst in buurthuis De Vuister. Aansluitend publiceerde Dagblad Zaanstreek vandaag een reactie van de VVD. Die pleit in een brief aan de gemeenteraad dat de plannen voor de aanleg van een weg dwars door Westerkoog, de 24/7 de openstelling van de busbrug niet mogen doorkruisen.

Kees Kos, betrokken bij de Stichting Verkeersveilig en Gezond Westerkoog, stuurde op persoonlijke titel naar RTV Zaanstreek een reactie over de VVD opstelling.

‘VVD Zaanstad laat haar ware gezicht zien’

,,De VVD van Zaanstad laat middels dit bericht haar ware gezicht zien: haar kroonjuweel koste wat ’t kost binnenhalen en geen enkel oog te hebben voor een toekomstbestendige oplossing.

Ja, er is een coalitieakkoord voor permanente openstelling, maar om dat te bereiken is draagvlak absoluut onontbeerlijk. Hiervoor is de gemeente gestart met meedenkavonden in Westerkoog. De uitkomst daarvan laat zich raden: de beste oplossing is een verdiepte weg binnendoor en als second best de gehele rondweg maximaal 30 km per uur.

De VVD ziet als snelle oplossing het gebruik van een aangepaste verbrede rondweg maar blijkt blind te zijn voor de iets langere termijn. Op korte termijn wordt hierdoor de woonwijk tot op het bot aangetast, vele mooie volwassen bomen gaan sneuvelen om maar te zwijgen over de onveiligheid in de wijk. Op wat langere termijn is het gebruik van de rondweg geen oplossing voor optimale verkeerdoorstroming vanwege bestaande kruisingen en haakse bochten, terwijl dit verkeer naar verwachting (denk aan woningbouw in Westerwatering en aansluiting A8A9) exponentieel toeneemt.

Op maandagavond 20 mei zijn 120 bewoners van Westerkoog in de uitpuilende Vuister bijeen geweest om hun zorgen te delen over de leefbaarheid van hun wijk. Laat de VVD in Zaanstad dit ter harte nemen…”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl