‘De Weduwe’ in de boeien geslagen door Zaanse wijkagent Remco Berger

Gepubliceerd: 25-08-2017 18:08

‘De Weduwe’ in de boeien geslagen door Zaanse wijkagent Remco Berger

ZAANDAM – Wat justitie maar steeds niet lukte, slaagde zomaar bij de Zaanse wijkagent (Westerwatering) Remco Berger. Hij sloeg Carmen van Walraven in de boeien: ‘De Weduwe’. Een rol van de Zaanse actrice Monic Hendrickx. Zij was afgelopen donderdagavond in hoogst eigen persoon naar filmtheater De Fabriek gekomen om de preview van de succesvolle tv-serie Penoza luister bij te zetten.

De preview van de (laatste) Penoza-serie vond afgelopen donderdag plaats. Daarbij werd Monic - alias Carmen van Walraven - als verrassing geboeid binnengebracht. Zo stond het publiek plotseling oog in oog met het hoofd van de criminele familie Van Walraven.

Fabriek-directeur Chantal Trigallez had met deze actie een ludieke stunt uitgehaald die tot in de puntjes in elkaar was gezet. Het publiek werd aan de Jan Sijbrandsteeg opgewacht door een echte politieauto met zwaaiende lichten. Veel Zaankanters die nog nooit het filmtheater waren binnengestapt, werden door de exclusieve preview over de streep getrokken. Een mooi moment om kennis te maken.

Drempel geslecht
,,Met deze preview wordt de drempel ‘filmhuis’ geslecht”, zegt Chantal Trigallez tevreden. ,,Het wordt tijd dat we een beetje ‘lawaai gaan maken’ om mensen kennis te laten maken met De Fabriek. Want we zijn een professioneel filmtheater. We hebben twee prachtige zalen, goede stoelen, perfect geluid, een goed restaurant met terras aan de Zaan en natuurlijk een prachtig filmaanbod. Maar het beste is toch als mensen het zelf zien en beleven.”

‘Actrice uit de filmhuishoek’
Grappig is dat nota bene Monic Hendrickx zelf in 2008, voor het succes van Penoza dat in 2010 begon, in een interview over zichzelf zei ‘mensen blijven mij toch zien als de actrice uit de filmhuishoek’. Om tevens te stellen dat ze wil in een stoere vechtfilm wilde acteren.

,,Mijn droom is in feite uitgekomen. Al speel ik in Penoza weliswaar een sterke, stoere vrouw, het is niet echt een vechtfilm. Ik moest er niet de sportschool voor in. Ik ben hier mede omdat ik vind dat filmhuizen als De Fabriek zeer belangrijk zijn en moeten blijven. Daarbij houd ik van filmhuis-films. Blockbusters trekken in grote theaters vanzelf publiek. Maar er worden een heleboel prachtige films gemaakt die daar vertoning nooit halen. Die zijn gelukkig wel te zien in filmhuizen”, zegt Monic geëngageerd. Het blijft bij de succesvolle actrice niet bij woorden en een eenmalige stunt. Ze maakt tevens tijd vrij om De Fabriek op bestuurlijk vlak te ondersteunen.

Vragen
Nadat ze van haar handboeien was verlost, mochten de bezoekers aan Monic vragen stellen. ,,Ik heb gehoord dat Willem Holleeder de serie ‘vrij aardig’ vindt”, zegt Monic Hendrickx op een vraag uit de zaal of ze een dagje mee zou willen lopen in het criminele circuit. ,,En meelopen? Nee, privé distantieer ik me van die wereld.” Mooie vraag was ook: ‘leeft Carmen nog?’ ,,Ja, ik leef nog in de hel die Penoza heet. Maar je weet nooit hoelang… Ik heb collega’s die bij het uitdelen van de scripts snel naar het eind bladeren om te kijken of ze nog blijven leven.”, lachte de actrice die alle tijd nam voor haar fans en privé totaal niet lijkt op de – soms – keiharde onderwereldweduwe. Zo poseerde ze gewillig voor studente Noa van der Molen die een foto van haar wilde maken voor een studieproject.

Meer weten over Penoza? Kijk dan op npo.nl/penoza Een filmpje pikken bij de Fabriek? Het actuele programma staat op de-fabriek.nl/agenda

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl