‘From Syria with Love’

Gepubliceerd: 29-01-2017 10:01

‘From Syria with Love’

ZAANDIJK – Wat is er fijner dan samen genieten van lekker eten, mooie muziek en het luisteren naar boeiende verhalen? Op vrijdag 10 februari is het allemaal mogelijk tijdens het event ‘From Syria with Love’.

Syrische statushouders vertellen over het land dat zij in hun hart meedragen maar door de oorlog moesten verlaten. Chef-kok Eyad Mokh serveert een Syrische maaltijd waarmee de smaakpapillen zullen juichen. Hij is in eigen land bekroond met twee medailles die in het westen gelijkstaan aan een Michelinster.
,,Geen verhaal zo sterk als het verhaal van degene die het zelf heeft meegemaakt. Een avond waarop we niet praten over, maar met ‘nieuwe Zaankanters”, vertelt Mirjam Sloots, dominee van De Ontmoeting, Parklaan 1 in Zaandijk waar From Syria with Love plaatsvindt.

Syrië culinair
Voorafgaand aan de verhalen en beelden kunnen maximaal 50 bezoekers kennismaken met de Syrische keuken. Voor slechts 5 euro eet je mee vanaf 18.30 uur. Wel uiterlijk 1 februari opgeven bij: mirjamsloots@planet.nl, 06 - 31778282.
Het programma zelf begint om 20.00 uur met verhalen en beelden. Tijdens de pauze is er Syrische muziek en zang van de negen man sterke band/muziekgroep Mood. De avond duurt tot circa 22.00 uur en wordt afgesloten met een drankje en een Syrisch hapje.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl