‘Het is soms een beetje chaotisch’

20-11-2020 10:04

‘Het is soms een beetje chaotisch’

STREEK – “Het begon toen ik door Max Bierlee en Leon Smit werd gevraagd een weerpraatje te houden en vistip voor het weekend te geven. Deze grondleggers van het radioprogramma zijn al lang niet meer bij het Zaanradioprogramma betrokken, maar ik nog wel als vaste presentator”, vertelt Eric Weer. Samen met Jerry Jahn en Pascha van Hattem vormt Eric het team van de Weekend Ochtend Show. De ‘WOS’-programmamakers vieren komende zaterdag het tienjarig jubileum van de Zaanradio show.

Kilo’s plezier, vaten vol gulle lach, lekkere muziek en veel lokale artiesten in de studio zijn de vaste ingrediënten van de radioshow. Steevast op de zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren op Zaanradio 107,1 FM! (en op de kabel en internet uiteraard).

Live
“Het is soms een beetje chaotisch en hectisch, maar dat hoort bij een live uitzending”, vertelt Eric. “Soms reageren mensen die we uitnodigingen pas vrijdagavond laat. Of komen spontaan op zaterdagmorgen de studio binnenlopen. Dan passen we gewoon de programmering te plekke aan.”
Hij zegt het met veel spijt in zijn stem: de spontane opzet is er wel een beetje af door de coronamaatregelen. Daarom komende zaterdag ook geen groot feest met live artiesten. Maar de heren een beetje kennende zal het toch een dolle boel worden en komt het feestje echt wel op een ander moment.

Samenwerking
De samenwerking van het trio is ook spontaan gebeurd. “Ik kende Pascha al in de tijd toen we samen een illegaal radiostation hadden. Jerry kwam erbij toen we contact met hem zochten voor een nieuwitem over zijn bowlingtalent. Zo is hij erin gerold”, zegt Eric die de vaste man achter de knoppen is en hoofdpresentator. Met sidekicks Pascha en Eric wordt het een complete show. “We maken de show echt met z’n drieën. De één zet voor, de andere kopt hem in.”

Enthousiasme
Hun geheim van tien jaar elke zaterdag live radio maken: het naar je zin hebben. Eric: “Ik denk dat we er in slagen ons enthousiasme over te brengen naar de luisteraar. En vergeet niet de inbreng van lokale artiesten. Neem Wolter Kroes. Die hadden we een keertje uitgenodigd in de studio, maar hij had eigenlijk maar tien minuten tijd vertelde hij vooraf. Vervolgens is hij toch een half uur voor uitzending aanwezig en ging pas na een uur weer weg. Of artiesten als Harry Slinger. Die nam gewoon in zijn enthousiasme ons programma over. Lachen!“

Muziekkeuze
De mannen speuren elke dag van de week naar leuke items om te behandelen in de show. Daarbij wordt de actualiteit niet geschuwd. Is het een zonnige zomerdag dan is de muziekkeuze daarop afgestemd. Regent het, dan wordt de muziek ingezet om de zon te laten schijnen uit je speakers. Wat er komende zaterdag dan ook te horen valt is onvoorspelbaar. Maar zeker is wel: het wordt een feestje!

Waar is dat feestje?

Zaanradio kun je in Zaanstad en Wormerland op de kabel en in de ether ontvangen.
In Zaanstad zijn de frequenties 103.3 FM (kabel) en 107.1 FM (ether hele Zaanstreek).
In Wormerland zijn we te horen op de kabelfrequentie 89,0 FM.
Zaanradio wordt ook via internet gestreamd (zie button rechtsboven op deze pagina).
Tevens kunt u ook Zaanradio luisteren via de mediabox, ZIGGO box op kanaal 915 of KPN kanaal 1118.

Tekst Dirk Karten Rodi Media Zaans Stadsblad

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl