‘Het licht van Kerstmis is een zaklamp die in je gezicht schijnt’

Gepubliceerd: 09-12-2018 9:12

‘Het licht van Kerstmis is een zaklamp die in je gezicht schijnt’

ZAANDIJK - ,,Het irritante is dat het altijd weer over die herdertjes in dat veld gaat. Kaarslicht. Maar Kerstmis is geen flakkerend kaarsje. De geboorte van Jezus is een stralend licht. Een TL-buis. Het licht waarover in de bijbel wordt gesproken is een zaklamp die in je gezicht schijnt”, aldus de man die tijdens de kerstnachtdienst in De Ontmoeting in Zaandijk de verteller is van 'lichtverhalen'.

Met als thema Licht in de kerstnacht vindt er in De Ontmoeting op maandag 24 december een bijzondere kerstnachtdienst plaats. De komst van het licht wordt op unieke wijze vormgegeven door medewerking van een viertal talentvolle muzikanten.

André Rieu?
Onder aansturing van dominee Mirjam Sloots bespeelt een Zaanse organist die Michelle Obama kippenvel met zijn orgelspel bezorgde het kerkorgel in De Ontmoeting. Een internationaal vermaarde trompettiste die solist is in André Rieu’s Johan Strauss Orkest zal het hart van de bezoeker raken met haar bijzondere talent op dit instrument dat speciaal voor haar is gemaakt. Bovendien zal een professionele Zaanse zanger tezamen met een Syrisch zangtalent de juiste snaar weten te raken in warme samenzang.

Lichtverhalen
Terwijl de man die onder meer teksten schreef voor Het Klokhuis, bekroond boekenschrijver is en wordt geroemd om zijn talent ‘herkenbare gevoelens in eenvoudige taal te schrijven’ aan het publiek 'lichtverhalen' vertellen. Blijft de vraag over: wat is de rol van ouderling Robbert J. Tobberman uit Rotterdam in deze bijzondere kerstnachtdienst?

Wie deze muzikanten zijn? Lees binnenkort meer. Maar zet nu alvast in de agenda: 24 december 22.00 uur, vier samen de komst van het licht tijdens de kerstnachtdienst van De Ontmoeting, Parklaan 1.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl