‘Verlangen naar licht verbindt de Zaanstreek’

Gepubliceerd: 23-12-2020 12:12

‘Verlangen naar licht verbindt de Zaanstreek’

ZAANSTREEK - Vanuit het thema ‘Verlangen naar Licht verbindt de Zaanstreek’ wordt op donderdag 24 december in De Bullekerk in een inspirerende, digitale kerstnachtdienst naar lichtpunten gezocht. Wat is de kracht van Kerst juist in deze coronatijd? Met het kerstverhaal als leidraad, wordt door De Ontmoeting uit Zaandijk een dienst geboden waarin perspectief bieden centraal staat. Belangrijk onderdeel daarvan zijn de live zang van kerstklassiekers en muzikale optredens. 

Niet somberen maar focussen op het licht. Dat is wat ds. Mirjam Sloots voor ogen heeft in deze online kerstnachtdienst waar de hele Zaanstreek bij welkom is.

Zelf lichtjes ophangen
“Overal zie je lichtjes in tuinen en huizen. Ik vind dat een mooi gezicht. Het straalt optimisme uit. Mensen verlangen naar licht en stralen dat hiermee ook letterlijk uit. Met een knipoog naar een bekende uitspraak zou ik willen zeggen: ‘Kerst is een feest, maar je moet wel zelf de lichtjes aandoen’.”

Onder het motto ‘regeren is vooruitzien’ had de organisatie al ingespeeld door de dienst vooral online op te zetten. Via een livestream is het zo mogelijk coronaproof thuis mee te zingen en de innerlijke batterij weer op te laden.

Kerstklassiekers
Dub de Vries laat prachtige kerstklassiekers weerklinken op het orgel. Er is dwarsfluitspel van Erica Vogel terwijl zanger Mark de Waal het (online)publiek in vervoering zal brengen met de nodige sfeervolle (kerst)nummers. De Zaans/Syrische zanger Tony Sbat staat garant voor prachtige solo’s van bekende kerstliederen. Ook burgemeester Hamming maakt zijn opwachting in het kerstverhaal.

Eigentijds jasje
Mirjam: “In deze kerstnachtdienst zoomen we in op het oude verhaal, maar steken dat in een modern jasje. Waarbij de personages zoals de herbergier in een eigentijdse rol de boodschap vertellen. Aan welk personage de burgemeester wordt gelinkt blijft nog een verrassing. In ieder geval steekt hij in een persoonlijke boodschap - waarin kwetsbaarheid en veerkracht centraal staan - Zaankanters een hart onder de riem.”

Uitnodiging
“Het gezamenlijke kerstteam van De Bullekerk en De Ontmoeting in Zaandijk nodigt u uit om deze prachtige kerstnachtbeleving mee te maken! Veilig, hartverwarmend en 100% coronaproof. Kom veilig schuilen in onze digitale herberg. En geniet van de sfeer en optredens”, aldus het organiserende team. Daarin hebben onder meer Luchiena en Rick Rijken van de Ontmoeting, organist Dub de Vries, Mirjam Sloots en Niels Busch zitting. Plus de groep vrijwilligers van De Bullekerk.

Online meekijken

De online Kerstnachtdienst begint om 22.00 uur. Vanaf 21.45 start de livestream. Deze is te live te zien op www.bullekerk.nl of www.deontmoetingzaandijk.nl Of rechtstreeks via het YouTube kanaal: https://youtu.be/KjQKnezoF1M

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl