“De Halm” straks appartementen aan Noordeinde

Gepubliceerd: 05-03-2021 16:03

“De Halm” straks appartementen aan Noordeinde

WORMERVEER - Met het tekenen van de de koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst voor de bouw van 29 sociale huurappartementen aan het Noordeinde in Wormerveer hebben WormerWonen, BPD en HSB Bouw bv zich klaar gemaakt voor 29 appartementen die komen in een woongebouw genaamd “De Halm”. Deze naam verwijst naar het voormalig zaadpakhuis De Halm dat daar heeft gestaan.

Het symbolische startschot is gegeven door wethouder Songül Mutluer (gemeente Zaanstad), Edward Zevenbergen (BPD), Camiel Honselaar (HSB) en John van Nimwegen (WormerWonen), door elk een oud muntje in een met beton gevulde paalkop te werpen. Deze paalkop markeert het hart van de nieuwbouw op de plaats van de hoofdentree; waar iedereen straks binnenkomt.

Wethouder Songül Mutluer is blij met weer een mooie mijlpaal. De woningnood is hoog en Zaanstad werkt hard om nieuwbouw te versnellen. "Deze extra sociale huurwoningen zijn helemaal in lijn met onze ambities om meer betaalbare woningen toe te voegen in Zaanstad. En ik waardeer ook zeker de knipoog naar het verleden, naar het pakhuis De Halm, dit past goed in het DNA van Zaanstad.” Directeur bestuurder John van Nimwegen (Wormer Wonen) weet dat veel mensen op zoek zijn naar een fijne en betaalbare woning. "Dat blijkt maar weer uit de overweldigende reacties op sociale media op voorgaande nieuwbouwprojecten."

WormerWonen heeft grote investeringsplannen in het kader van nieuwbouw. Zo heeft de corporatie maar liefst 136 woningen in aanbouw. Daar komen nu deze 29 woningen nog eens bij. "Zo dragen we ruim bij aan de Zaanse ambitie om het aantal sociale huurwoningen uit te breiden" voegt Van Nimwegen toe. "Het is belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen binnen niet al te lange tijd een fijn thuis kunnen bieden. WormerWonen streeft naar een hoge kwaliteit van haar woningen. Het moeten goede, comfortabele en duurzame woningen zijn, in gebouwen die gezien mogen worden. Zodat de huurder straks met trots zegt: “hier woon ik!”. De Halm wordt één van die karakteristieke gebouwen die WormerWonen rijk is.”

Planning en meer informatie
Het duurt nog even voor de nieuwe woningen gebouwd zijn. De verwachting is dat dit in 2022 zijn beslag zal krijgen. Voor meer informatie over nieuwbouwproject De Halm kunt de lezers terecht op de website van WormerWonen, projecten, nieuwbouw, De Halm Noordeinde.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl