'Betrouwbaar, maar veel sneeuwijs'

11-02-2021 17:00

 'Betrouwbaar, maar veel sneeuwijs'

OOSTKNOLLENDAM - Aad Stam is in het dorp vaak één van de eerste schaatsliefhebbers die test hoe betrouwbaar de sloten zijn in de omgeving. Zo ook deze week. 'De weinige sneeuw op het ijs is geen belemmering voor de vele schaatsliefhebbers in het Wormer- en Jisperveld' constateerde hij in gesprek met Bart van der Laan van de KnolKnal.

Sneeuwschuiver 'Blauwe Gerrit' hoeft (nog) niet in actie te komen. Daar was Aad Stam er woensdag één van. Het ijs is volgens hem op slootjes betrouwbaar, maar door het sneeuw-ijs lastig om over te schaatsen. ''Daarnaast moet je voor wakken extra goed opletten, ook in de Koksloot. Maar straks of zaterdag is ook de Knollendammervaart goed te doen, voor een schaatstochtje Spijkerboor'', aldus ijsmeester Aad.

Aad Stam (zie foto) is één van de ijsmeesters. Jan Koene is de ander. De één van Oostknollendam. De ander van Jisp. De laatste vertelde in Dagblad Zaanstreek ongelukken (sneeuwijs) te verwachten, als 'hordes mensen' het weekend komen schaatsen.

''Schaatsers op eigen risico het ijs op''.
Dat laat gemeentewoordvoerder Karel Dronkert van Wormerland desgevraagd weten. ''Omdat er geen tochten worden gehouden, is er ook geen controle. Als je iets overkomt, moet je hopen dat er mensen in de buurt zijn.'' 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl