(BREAKING SMAAKVOL NEWS) Het Zaanse Bakkertje wint Vegan Award 2018

Gepubliceerd: 31-10-2018 9:10

(BREAKING SMAAKVOL NEWS) Het Zaanse Bakkertje wint Vegan Award 2018

ZAANDIJK - ,,Het winnen van de award is natuurlijk heel motiverend om op deze weg door te gaan. Dankzij de nominaties van onze klanten zijn we verkozen tot beste vegan (web)winkel van 2018 en mochten daardoor de Vegan Award in ontvangst nemen”, zegt Yunus Konuksever, ‘bakkerszoon’ van Het Zaanse Bakkertje, Lagedijk 11a.

Wat in 2016 begon door een tip van een klant die vroeg om appeltaart zonder dierlijke ingrediënten (zoals roomboter), is nu bekroond met het winnen van een landelijke onderscheiding. Dat levert vooral eeuwige roem op voor het team van de ‘Dutch Vegan Bakery’. En vormt het bewijs dat er steeds meer vraag is naar 100% plantaardige bakkersproducten mét eerlijke smaak.

60 vegan producten
,,De wedstrijd werd georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme”, vertelt Yunus die trots stelt dat het assortiment op dit moment is uitgegroeid tot 60 vegan producten. Daarmee kan het team zich met recht ‘veganfriendly bakkerij’ noemen.

,,We hadden een half jaar na ons eerste vegan product er al dertig in ons assortiment. Van gevulde koeken tot vegan croissants, kaascroissants, krentenbollen, saucijzenbroodjes, kaas-uienbrood, pizzabrood tot bladerdeeg snacks. Alle grootbroodproducten (het ‘halfje wit’ etc) zijn inmiddels vegan. Mooiste is dat we daardoor niet één klant verloren. De smaak blijft heel goed. Ondanks dat we geen dierlijke zuivelproducten, zoals roomboter, melkpoeder of eieren gebruiken.”

‘Happy Cow’
Binnen het vegan wereldje ging het als lopend vuurtje dat Het Zaanse Bakkertje groeide als vegan bakkerij. Zo hielp de vegan ‘Happy Cow’ community op Tripadvisor daarbij goed. De mond-tot-mondreclame ging zelfs over de grenzen. Op zich niet zo gek als je bedenkt dat de Zaanse Schans aan de overkant van de brug ligt en jaarlijks honderdduizenden toeristen trekt.

Vegan beurzen
,,Veganisten bezoeken ons gericht. Zo hadden we laatst in onze winkel een vegan ontbijt voor 30 man. Dat komt tevens doordat we ons op vegan beurzen presenteren. Zoals in Dusseldorf en binnenkort weer in Brussel. Via onze webshop (https://www.veganbakery.nl) bezorgen we bovendien in heel Nederland en België aan huis.”

Geheim van de bakker?
Blijft de vraag over: als er geen roomboter als smaakmaker of ei als bindmiddel gebuikt worden, welke vervangers worden er gebruikt om dezelfde lekkere smaak te krijgen?
,,We blijven continue experimenteren. Zo kun je sojamelk gebruiken als vervanger van koemelk. Eieren zijn daarentegen belangrijk als bindmiddel. Daarvoor hebben we een prima vervanger gevonden. Wat dat is, kan ik je helaas niet verklappen. Beroepsgeheim!”, lacht Yunus.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl