'Chairwave' in gemeentehuis moet onderling contact op gang brengen

Gepubliceerd: 28-10-2019 16:10

'Chairwave' in gemeentehuis moet onderling contact op gang brengen

ZAANSTAD - Zaanstad heeft meegedaan aan de Startup in Residence challenge. Daarbij gingen de gemeentes op zoek naar startups die innovatieve oplossingen ontwikkelen voor stedelijke en / of maatschappelijke problemen. Op maandag 4 november wordt één van de resultaten onthult door de startup VOUW.

De uitvinding ‘Chairwave’ wordt voor een week (tot en met vrijdag 8 november) geplaatst in de hal het stadhuis. Wethouder Gerard Slegers van economische zaken neemt als eerste plaats.

De ‘Chairwave’ bestaat uit een rij stoelen die de gebruikers ‘dwingen’ om naast elkaar te gaan zitten. Hiermee wordt interactie tussen mensen op gang gebracht met als doel telefoongebruik te verminderen en eenzaamheid tegen te gaan.

Echt gesprek
De Chairwave is nog een prototype. Achterliggende gedachte is dat mensen een gesprek met een onbekende leuk vinden, maar niet snel het initiatief durven te nemen. Openbare ruimtes, zoals de trein of een wachtkamer, bieden mogelijkheden voor een interessant gesprek. Toch gaan mensen hier niet snel naast elkaar zitten. Met de Chairwave wil VOUW mensen bewust maken van de waarde van een echt gesprek. Het aangaan van de verbinding met elkaar en het telefoongebruik terugdringen.

De gemeente heeft de publiekshal tijdelijk beschikbaar gesteld zodat de startup de Chairwave kan testen en mensen kan laten kennismaken met het ontwerp. Met de opgedane ervaringen gaat het startupbedrijf het ontwerp verder verbeteren en verder geschikt maken voor de markt.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl