(De kop is eraf!) Vlinderbrug ingenomen door Stormtroopers

21-09-2019 11:32

(De kop is eraf!) Vlinderbrug ingenomen door Stormtroopers

ZAANSTREEK - De kop - van het Dam tot Damweekend - is eraf! Onder de mooiste weersomstandigheden is vanmorgen de Dam tot Dam wandeltocht van start gegaan. De zeventiende editie is een klassieker op de wandelagenda en trekt duizenden deelnemers. 

Jong, ouder, soms in een rolstoel zelfstandig of geduwd door een begeleider: een spoor van wandelaars is te bespeuren richting Dam. In het lange lint van wandelaars lopen de meest bijzondere figuren mee merkte de RTV Zaanstreek fotograaf toen hij op pad ging voor wat sfeerbeelden. Zo bleek de Vlinderbrug in Poelenburg al vroeg in handen van the Emperor Palpatine en een delegatie Stormtroopers... 

Alleen na stevig onderhandelen, en gebruikmaking van The Force, mochten we bijgaande foto's schieten van het bijzondere gezelschap... Gelukkig bleken er ook wat vriendelijker Star Wars figuren mee te lopen die zomaar menselijke trekjes vertoonden door het nuttigen van een speculaasje...

Het lange lint van lopers trekt vandaag voorlopig nog wel even door de Zaanstreek. Want de wandelfans konden zich inschrijven in afstanden van 10, 20, 27 of 42 km. Tot 17.00 uur wordt er gewandeld. Uiteindelijk kunnen deelnemers  zich kosteloos laten masseren bij de finish in het Dam tot Dam Park tot 17.00 uur.

RTV Zaanstreek brengt dit weekend live verslag van de Dam tot Dam activiteiten. Wie afstemt op Zaanradio, blijft op de hoogte van het laatste nieuws rond het sportiefste weekend van het jaar. Zie voor kabelfrequenties www.rtvzaanstreek.nl of luister naar de livestream dan wel op 107.1 FM in de ether.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl