(DRIELUIK) Vrouwelijke rappers zijn óók rappers – deel 2

Gepubliceerd: 14-05-2019 16:05

(DRIELUIK) Vrouwelijke rappers zijn óók rappers – deel 2

ZAANSTREEK - Veel vrouwen in de rapcultuur krijgen te maken met kritiek op het feit dat ze een vrouw zijn. Hoe zit het met de acceptatie van de vrouwelijke rappers in Nederland? RTV Zaanstreek-redactrice Karlijn Plooijer polste de mening van drie Zaanse rapsters en een rapper. Vandaag deel 2.

Tekst: Karlijn Plooijer

Twee andere rappende Zaanse vrouwen in opkomst zijn Cheyenne en Aeby a.k.a 'De Snowbunnies' van Maatagency. Zij rappen vooral over dingen die ze meemaken. Zoals problemen met fuckboys, exen, feesten, geld en drugs. Wat ze vooral over willen brengen is een stem voor jonge meiden die steun vinden in hun muziek. Hoe ervaren ze als vrouw de rapscene?

'Schijt aan mannen'
,,Aan de mening van alle mannen hebben wij schijt. Elke vrouw moet kunnen rappen. Er zijn vrouwen die minder views pakken dan mannen, maar wel beter kunnen rappen. Dat is krom. Het zou niet uit moeten maken hoe je eruitziet, al ben je geel of groen: het gaat om de muziek die je maakt en de mensen die je inspireert.”

Niet ladylike

Wel ervaren ze dat je als vrouwelijke rapper minder serieus genomen wordt. ,,Wij praten bijvoorbeeld met veel straattaal. Dat vinden mannen niet ladylike, ja boeie!”  

De Snowbunnies denken dat er minder vrouwen rappen omdat ze dan veel haat over zich heen krijgen. En daardoor onzeker zijn, zichzelf onderschatten en niet durven.

(Wordt vervolgd)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl