'Er komt met dit weer geen hond naar de winkel'

Gepubliceerd: 07-02-2021 19:02

'Er komt met dit weer geen hond naar de winkel'

STREEK - Dat het KNMI voor deze zondag code oranje heeft afgegeven vanwege de verwachte hevige sneeuwval zal door iedereen als correct besluit zijn gewaardeerd. De ANWB raadde het automobilisten af zondag de weg op te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is. Het straatbeeld in onze streek was inderdaad een stuk rustiger. De sneeuwschuivers overheersten op de hoofdwegen.

Nederland heeft dit weekend te maken met ijzel, sneeuw, vorst en gevoelstemperaturen ver onder het vriespunt. De code oranje gold voor bijna het hele land, met uitzondering van het noorden.

Op veel plaatsen is er vijf tot tien centimeter sneeuw gevallen. De winterse neerslag ging zondag gepaard met flinke wind, waardoor de sneeuw flink ging stuiven en waaien op tot stevige sneeuwduinen.

In de diverse Zaanse dorpskernen besloot menig ondernemer zijn winkel of helemaal niet te openen dan wel op een eerder tijdstip de toegangsdeur af te sluiten. Supermarkten sluiten eerder hun deuren. 'Er komt met dit weer geen hond naar de winkel' aldus een medewerkers als hij de laatste winkelwagens naar binnen probeert te duwen.

Ook bij Foodmaster aan het Marktplein in Wormerveer gaat de deur eerder dicht. Daar waar het anders tussen 17 en 19 uur enorm druk is kunnen de mannen achter de toonbank het werk nu makkelijk aan. Bezorging is er wel, maar alleen mondjesmaat en met de auto. De fietsen van Frank Trik en zijn manschappen staan keurig gepoetst en afgedroogd binnen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl