'Eventuele herstart uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april’

22-01-2021 09:44

'Eventuele herstart uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april’

STREEK - De KNVB is - na de aankondiging van de avondklok - met een update gekomen over een eventuele herstart in het amateurvoetbal. De bond beslist uiterlijk in de week van 9 februari wat er nog mogelijk is dit seizoen.

De competities liggen vanwege het coronavirus sinds oktober stil. Zeker is dat de huidige competitie niet zal worden uitgespeeld. Er zijn voor de KNVB nog twee opties over:

1. De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld.
2. Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

„Om één van deze scenario’s tot uitvoer te brengen zal er voor de senioren A-categorie uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april gestart moeten worden”, laat de bond weten. „Hierbij houden we ook rekening met de trainingsopbouw naar een eventuele herstart. Mochten de maatregelen blijven aanhouden en blijken dat de huidige scenario’s niet meer haalbaar zijn, dan zal er worden besloten om de competities voor het seizoen 2020/’21 definitief niet meer te hervatten. Er vindt dan ook geen promotie/degradatie plaats.”

Alternatief
Wat er dan eventueel nog wel kan? „We voor het veldvoetbal in de resterende maanden van dit seizoen op basis van inschrijving (regionale) competities of bekertoernooien organiseren voor alle categorieën, inclusief het standaardvoetbal”, aldus de KNVB. „Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl