(FILMPJE) Westerkoog is kersverse rotonde rijker

01-07-2019 16:22

(FILMPJE) Westerkoog is kersverse rotonde rijker

KOOG AAN DE ZAAN – Na een weekend waarin de wegwerkers weinig rust hadden is Westerkoog sinds afgelopen zondag een rotonde rijker. In zeer hoog tempo is de laatste asfalt laag en wegbelijning aangebracht.

Het resultaat is een wegdek dat erbij ligt als het spreekwoordelijke biljartlaken. Superstrak. Leek het eerst nog dat er te weinig ruimte was voor een goede draaicirkel vooral voor vrachtwagens en bussen, ook dit grote vervoer draait soepel het rondje.
Het fietspad richting busbrug is ook weer opengesteld. Wie vanaf Westerwatering over de busbrug fietst, moet nog even halverwege door de woonwijk van Westerkoog omrijden.

Fietsers voorrang
Wel is het zaak voor zowel fietsers als automobilisten om goed de nieuwe situatie in te schatten. Fietsers hebben, net als bij de rotonde aan de Westzijderveldzijde, voorrang. Dat zal even wennen zijn. Net als de versmallingen in het wegdek voor automobilisten en de uit de kluiten gewassen vluchtheuvels. Een stuurfoutje wordt daardoor ongetwijfeld afgestraft met een lekke band c.q. kapotte velg als extra 'cadeau'. Duidelijk zaak om de bochten langzaam te nemen en goed te sturen.

Nu de busbrug nog 24/7 open...
De asfalteerklus mag dat klaar zijn, de werkzaamheden duren nog voort. En dan hebben we het maar niet over de 24/7 openstelling van de busbrug, reden van alle werkzaamheden in de wijken. Het laatste woord is daarover nog niet gezegd als het aan de nieuwe stichting Veilig en Gezond Westerkoog ligt. Zie ook https://www.rtvzaanstreek.nl/-interview-nieuwe-stichting-verkeersveilig-en-gezond-westerkoog-‘samen-met-gemeente-zoeken-naar-toekomstbestendige-oplossing’/nieuws/item?1128888

Meer informatie over de werkzaamheden op de Facebookpagina Buiten Gewoon De Binding. En op: https://buitengewoon.zaanstad.nl/projecten/busbrug

Zie ons filmpje op: https://youtu.be/POEf_ejjNY8

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl