(FOTO-IMPRESSIE) Drukbezochte Jaarmarkt Zaandijk

Gepubliceerd: 17-08-2019 16:08

(FOTO-IMPRESSIE) Drukbezochte Jaarmarkt Zaandijk

ZAANDIJK - Dromenvangers, oliebollen, tassen, de bouwtekening van de echte Zaanse spin (molen), goed gevulde terrassen, snoepgoed, lokale verenigingen en markthandelaren van ver: het was er allemaal op de Jaarmarkt die vandaag werd gehouden in Zaandijk.

Voor vele Zaankanters was het weer een goed moment om even bij te praten. Al leek het vanmorgen nog alsof de markt dit jaar letterlijk in het water zou vallen. Gelukkig knapte het weer na het middaguur op en kon rap richting Lagedijk koers worden gezet. Dat werd massaal op de fiets gedaan. De fietsenstalling aan de Guisweg was dan ook propvol rond het middaguur en je kon - figuurlijk gesproken - over de hoofden lopen zo druk was het.

De sfeer was goed, het snoepgoed smaakte best en de handelaren deden goede zaken. Van slimme sluitingen voor je vest tot oordopjes zonder draadje met mét supergeluid. En natuurlijk Zaanse broeder! Inez Ferdinadus en haar man Martin hadden weer een flinke voorraad aangemaakt. De typisch Zaanse lekkernij, met stroop, is een traditie op de jaarmarkt en smaakte weer top.

Kaike en Koiere
Het feest gaat morgen nog even door met de Zaandijker Kaike en Koieremarkt. Dan staat er circa 150 kramen die uitnodigen tot het speuren naar net dat schaaltje, grappige snuisterij of boek waar u al een tijd naar op zoek was.

Geen bussen over Lagedijk
Goed om te weten: ook op zondag rijdt Connexxion niet over de Lagedijk. Een aantal haltes komen daar door te vervallen. Meer info op de website van Connexxion

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl