'Het is niet alleen even een moertje vervangen'

18-01-2021 09:32

'Het is niet alleen even een moertje vervangen'

STREEK - Voor menig gebruiker van de Julianabrug, onderdeel van de S153/N515 en belangrijk onderdeel van de verbinding tussen de Guisweg (Zaandijk) en de Leeghwaterweg (Zaandam), was het vanmorgen toch even schrikken. Grote kranen op de brug versperden de doorgang. Er is mondjesmaat ruimte voor wandelaars en fietsers.

De talrijke gebruikers van de Julianabrug dienen er rekening mee te houden dat er van maandag 18 januari 06.00 uur tot en met dinsdag 19 januari 22.00 uur vanwege werkzaamheden omgereden zal moeten worden. 

De klus stond weliswaar aangekondigd, maar weinig automobilisten hebben dat gezien. 
Ook nu de klus gaande is zijn de aanwijzingen minimaal. Gelukkig kunnen de tweewielers en voetgangers wel over de brug blijven gaan al zullen zij de aanwijzingen van de verkeersregelaars op moeten volgen. Het fiets- en wandelgedeelte is versperd.

'Sommige mensen denken dat de borden en afzettingen niet voor hun bestemd zijn' laat een verkeersregelaar weten. 'Die willen zelfs hier - terwijl ze de kranen zien staan - nog tussen de palen door manoeuvreren. Het is lachwekkend, maar wel realiteit. Bij dit soort klusjes - het is net iets meer dan alleen maar een moertje vervangen - moet er nu eenmaal groot materieel worden ingezet. Met een afzetting en omleiding tot gevolg.'

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl