"Het virus is niet met vakantie"

25-07-2020 16:29

ZAANSTAD - Horecaondernemers, de gemeente Zaanstad en de politie hebben deze week in een overleg hun zorg uitgesproken over de mate waarin bezoekers van de horeca zich houden aan de coronamaatregelen.  Dat heeft er toe geleid dat de politi strenger zal gaan optreden richting bezoekers van de horeca in Zaanstad en waar nodig boetes uitdelen.

"Om ons heen horen en zien we dat het aantal besmettingen toeneemt. Het virus is helaas niet met vakantie. Het is daarom essentieel dat bezoekers zich houden aan de anderhalve maatregel", zegt burgemeester Jan Hamming.

Ruud Keinemans, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Zaanstreek, weet dat de ondernemers blij zijn met deze ondersteuning, omdat de bevoegdheden van handhaving en politie verder gaan dan die van de ondernemers en hun personeel.

Keinemans: "De omzet van vele zaken is nog niet de helft van wat deze voor corona was, dus het is juist nu belangrijk om ervoor te zorgen de horeca open te houden en daarmee de toekomst te waarborgen. Dit is essentieel voor het voortbestaan van vele horecazaken." De horecaondernemer roept bezoekers op er zelf voor dienen te zorgen dat zij gepaste afstand houden. "Niet staan en zeker niet gaan dansen."

Burgemeester Jan Hamming voegt daaraan toe: "De oproep van de Zaanse horecaondernemers is helder, zij kunnen niet alleen alle maatregelen naleven, daar hebben zij de hulp van de bezoekers voor nodig. Vanuit Zaanstad is daarom besloten soepel om te gaan om de uitbreiding van de buitenterrassen zoveel als mogelijk te ondersteunen en de ondernemers hiermee te helpen. Met het versoepelen van de maatregelen ligt er echter ook een grote verantwoordelijkheid bij de bezoekers."

Volgens de burgemeester doen de horecaondernemers er veel aan om de maatregelen goed toe te passen en hun klanten te bedienen. "Het kan echter niet zo zijn dat bij gebrek aan naleving van deze maatregelen door bezoekers, de horecaondernemers de dupe zijn."


BRON NH NIEUWS

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl