'Horrorboek' van Koogse Ine Veen

Gepubliceerd: 26-07-2018 14:07

'Horrorboek' van Koogse Ine Veen

KOOG AAN DE ZAAN – De in Koog aan de Zaan geboren voormalig ballerina en actrice Ine Veen schreef een boek van maar liefst 376 pagina’s vol over Nederlands beroemde anesthesist/columnist: prof. Dr. Bob Smalhout.

Het is het laatste boek van de 80 jaar geleden in Koog aan de Zaan geboren Ine Veen die schitterende in beroemde tv-series van weleer als Dagboek van een Herdershond. Als goede vriend noteerde Ine als schrijfster tal van opmerkelijke zaken uit het leven van Smalhout die werd vereerd en gevreesd vanwege het aan de kaak stellen van medische missers en politieke schandalen.

De dood op tafel
Dat de medische wereld er iemand bij had die geen blad voor de mond nam, begon gelijk bij zijn aanstellingsrede voor het hoogleraarschap met de illustere titel 'De dood op tafel'. Dit zorgde voor een 40-jaar durend conflict met de anesthesistenwereld.Maar ook de omstreden film van Geert Wilders, wantoestanden in een isoleercel, doodsbedreigingen en duistere geheimen uit de operatiekamers worden onverbloemd besproken.

‘Horror en erkenning in het leven van prof. Dr. Bob Smalhout’ wordt uitgegeven door U2PI uit Den Haag en is onder meer bij Bol.com te koop. (ISBN 978 90 8759 7887).
(Foto: Walter Wijnhoven)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl