'JINC Baas van Morgen' van start

28-01-2021 12:04

'JINC Baas van Morgen' van start

STREEK - Ieder kind heeft talent. Daarom strijdt JINC samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Ook de gemeente Zaanstad steunt dit streven.

Er is geen betere manier om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven. JINC Baas van Morgen biedt de kans aan honderden leerlingen die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstand.


Door de maatregelen rondom het coronavirus ziet JINC Baas van Morgen er anders uit dan normaal. Vanaf donderdag 28 januari, de dag waarop ongeveer 450 kinderen van 8 tot 16 jaar het roer van 365 bedrijven zouden overnemen, heeft nu een online kennismaking plaats tussen jonge en volwassen bazen.

Het event zelf is verschoven naar 10 juni. Dat geeft JINC de tijd om een online variant te ontwikkelen die even impactvol is als het origineel. Want als kinderen dan nog niet bij bedrijven op bezoek mogen, moeten we een goed alternatief kunnen bieden.

Gelijke kansen
De basis blijft echter hetzelfde: we laten honderden kinderen die opgroeien in gebieden met relatief veel armoede proeven aan beroepsmatig succes. Dat geeft hen, zo weten we uit ervaring, een flinke injectie zelfvertrouwen, een stoot energie en een bredere horizon. Ze doen bovendien een waardevol contact op waar ze later beroep op mogen doen en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt.

De leerlingen, die afkomstig zijn uit het basisonderwijs en van het vmbo, zullen zich dit jaar tijdens JINC Baas van Morgen allemaal wijden aan hetzelfde thema: gelijke kansen op de werkvloer. Doel is het gesprek (verder) te voeren binnen het bedrijfsleven over kansengelijkheid op de arbeidsmarkt, of dat nu is voor vrouwen, mensen met een handicap, een migratie-achtergrond, de LBTQ-gemeenschap of nog iets anders.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl