'Oude-mannendroom' komt uit voor Freek de Jonge

Gepubliceerd: 29-04-2019 12:04

'Oude-mannendroom' komt uit voor Freek de Jonge

ZAANSTREEK – Nog maar kortgeleden zette de Zaanse cabaretier Freek de Jonge zichzelf in de spotlights tijdens de opening van het boekenbal, nu speelt hij letterlijk een hoofdrol in de nieuwe speelfilm De Vogelwachter.

Het is te hopen dat de kritieken op de film milder zijn dan die hij op sociale media kreeg voor zijn actie tegen Thierry Baudet. De domineeszoon werd onder meer voor verward, gek, seniel en irritant uitgemaakt.

Het bewijs dat Freek nog meetelt en de hersencellen alert zijn mag hij al volgende week laten zien als de opnames van start gaan. Regie en scenario zijn in handen van Threes Anna. De opnames duren tot half juni. ,,Een oude-mannendroom wordt werkelijkheid”, aldus Freek de Jonge die inmiddels 50 jaar in het vak zit.

In De Vogelwachter speelt Freek de Jonge een oude man die al bijna een halve eeuw moederziel alleen op een eilandje vol vogels midden op de oceaan woont en werkt. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkig bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.

De film komt in 2020 uit in de bioscoop.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl