'Preek van de Leek' als aftrap

Gepubliceerd: 15-12-2017 23:12

'Preek van de Leek' als aftrap

Met de 'Preek van de Leek' zal burgemeester Jan Hamming de aftrap verrichten van 'Het Zaanse Glazen Huis' in etablissement Zuivere Koffie in Koog a/d Zaan.

Voor het tweede jaar laten de dominees Sjaak Visser en Antonie Holleman zich een week lang opsluiten in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor 3FM-Serious Request. 

De hele week zijn er gasten, van Harrie Slinger en Patrick van Hees tot een oud-gevangenis directeur met ex-gedetineerden.

Datum: vanaf maandag 18 december 20.00 uur
Locatie: Zuivere Koffie, Zuideinde 20, Koog a/d Zaan
Meer info: www.seriousrequestzaanstad.nl

Preek van de Leek
“Een burgemeester die preekt, hoe leuk is dat!” zegt dominee Sjaak Visser, die de preek samen met Hamming voorbereidde. “Het thema van de preek is: mensen zijn er niet voor de regels, maar regels zijn er voor de mensen. Naar aanleiding van het tweede hoofdstuk uit het evangelie van Marcus, vers 27, zal de burgemeester vertellen wat hem persoonlijk inspireert. Een unieke kans om kennis te maken met de burgemeester!”

De preek begint aanstaande maandag om 20.00 uur in de Kerk van de Nazarener (Zuideinde 22 in Koog aan de Zaan) naast het Zaanse glazen huis, dat dit jaar opnieuw gevestigd is in Zuivere Koffie (Zuideinde 20 in Koog aan de Zaan). De band New Music zorgt voor de muzikale begeleiding en stadsdichteres Ellis van Atten draagt een gedicht voor. Daarna moeten de dominees er echt aan geloven en draait Jan Hamming de sleutel in het slot.

Programma
De rest van de week is er ook genoeg te doen in het Zaanse glazen huis. Dinsdag komen het Rode Kruis en geluksprofessor Patrick van Hees op bezoek. Woensdag bezoekt Edwin ter Velde het glazen huis, die zich voorbereidt op een reis naar Antarctica in een wagen van reststoffen. Donderdag zal voormalig gevangenisdirecteur Frans Douw samen met ex-gedetineerden een bezoek brengen. Vrijdagavond schuift zanger Harry Slinger aan.

Welkom
Iedereen is gedurende de actieweek van harte welkom voor een goed gesprek en een kop koffie of thee met iets lekkers. Mensen mogen zelf bepalen wat ze daarvoor geven; de volledige opbrengst komt ten goede aan Serious Request. Ook nodigen de dominees iedereen die de gasten wil ontmoeten van harte uit. Het volledige programma is te vinden op de website www.seriousrequestzaanstad.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl