Pure Energie Vrouwen Eredivisie lonkt voor Telstar

06-12-2021 14:04

 Pure Energie Vrouwen Eredivisie lonkt voor Telstar

STREEK- Ambities zijn er om uit te spreken en na te jagen. Vanuit de IJmond klinken de geluiden steeds nadrukkelijker dat de Telstar Vrouwen vanaf het seizoen 2022-2023 deel willen nemen aan de Vrouwen Eredivisie. Hiervoor is een aanvraag verzonden naar de KNVB, de algemeen directeur Jan Dirk van der Zee en Meta Römers, directeur operations en verantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal.

Telstar Vrouwen speelt in de Beloften, het voorportaal van de Vrouwen Eredivisie. Na enkele jaren van voorbereiding en twee seizoenen deelname aan de Beloftencompetitie, is de organisatie opgebouwd voor de spelen in de Eredivisie, met sponsors, een uitgebreide technische / medische staf en een regionale opleiding van hoge kwaliteit. De hele organisatie rondom Telstar Vrouwen heeft eendrachtig naar dit moment toegewerkt want Telstar hoort in de Vrouwen Eredivisie.

In het verleden heeft Telstar al vele talenten opgeleid die nu vaste kwaliteit zijn bij de Oranje Leeuwinnen en bij verschillende Eredivisie clubs. Diverse Zaanse speelsters spelen en speelden voor de Witte Leeuwinnen. In de Pure Energie Vrouwen Eredivisie spelen nu negen teams, Telstar gaat voor plek tien. De competitie wordt door de KNVB langzaam uitgebreid zodat kwaliteit kan groeien. Dit jaar is Feyenoord ingestapt én direct met verrassend goede resultaten.

Komend seizoen wil Telstar op gelijke wijze laten zien wat het in huis heeft. De komende periode zal de staf en de selectie worden vastgelegd. Hierbij heeft Telstar Vrouwen een verrassing in petto door als enige Eredivisie club een vrouw als hoofdcoach aan te stellen. Meer informatie over de personele bezetting volgt nadat de KNVB groen licht heeft gegeven.

De aanvraag is gezamenlijk ingediend door Yvonne van Gennip, Voorzitter Telstar Vrouwen en Pieter de Waard, Algemeen directeur Telstar 1963 NV én wordt ondersteund en van harte aanbevolen door de Andries Jonker, kenner en voorvechter van het Nederlandse vrouwenvoetbal en de Raad van Advies van Telstar Vrouwen o.l.v. voorzitter Femke Brenninkmeijer en leden die hun sporen in het (vrouwen-) voetbal, media en in de politiek ruimschoots hebben verdiend.

Op de foto van Ronald Gringhuis de Jong Telstar Vrouwen

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl