'Rondje Stelling' voor recreatieve en aangepaste fietsers

Gepubliceerd: 16-08-2017 13:08

'Rondje Stelling' voor recreatieve en aangepaste fietsers

REGIO - Toertocht Rondje Stelling organiseert zondag 3 september a.s. speciaal voor recreatieve en aangepaste fietsers ook een korte afstand. Vanuit Spaarndam en Penningsveer kan worden opgestapt voor een route van 30 kilometer. Om het fietsen met een beperking te promoten worden aangepaste fietsers opgeroepen mee te rijden in een speciaal peloton.

De toertocht gaat grotendeels door het mooie waterlandschap van recreatiegebied Spaarnwoude en de duinen bij Santpoort. Ook het oude gedeelte van Velsen wordt aangedaan. Rondje Stelling organiseert op deze zondag vanuit Uithoorn, Spaarndam en Uitgeest een drietal toertochten (65, 120 en 170 km) voor de sportieve fietser, maar wil met de korte afstand rond Haarlem ook iets bieden voor alle andere fietsers.

De route is ook uitstekend geschikt voor aangepaste fietsen. Samen met de Raisin Hope Foundation Nederland, die zich inzet voor mensen met hersenletsel, wil Rondje Stelling de fietsmogelijkheden voor mensen met een beperking promoten. Zo is de Haarlemse rijwielhandel ’t Mannetje op Wheelerplanet Spaarndam vanaf 12.30 uur aanwezig met tal van aangepaste testfietsen en om 10.00 uur is er op deze locatie een gezamenlijke start van de 30 km voor belangstellenden met een aangepaste fiets. Deelname voor deze doelgroep is gratis. Zij kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar info@raisinhope.nl.

Recreatieve fietsers kunnen zich inschrijven via de website www.rondjestelling.nl. Er kan voor deze toertocht worden gestart op wielercircuit Wheelerplanet Spaarndam (tussen 8.00 en 11.00 uur) en bij Jachthaven Bij van Assema in Penningsveer (tussen 8.30 en 10.30 uur). De kosten bedragen 6 euro bij voorinschrijving. Een deel van de opbrengst gaat naar het RHF Fietsnetwerk, waarmee de Raisin Hope Foundation Nederland mensen met hersenletsel de mogelijkheid biedt gratis een aangepaste fiets te lenen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl