(UPDATE) ‘Het is gelukt!’

Gepubliceerd: 05-02-2019 15:02

(UPDATE) ‘Het is gelukt!’

ZAANDAM - ,,Het is gelukt. De Tuk Tuk is verzekerd. Maar niet nadat is flink is onderhandeld. Want de aangeboden premie was onbetaalbaar. Dat is nu wel het geval. We gaan nu nog niet gelijk de weg mee op. Te koud. Bovendien is de accu doodgevroren”, vertelt Keneth Eijer, eigenaar van de Airbnb Guest House Czaar Peter, gevestigd in hartje Zaandam. 

RTV Zaanstreek schreef al eerder over het idee om de bijzondere driewieler te gebruiken als service voor gasten van de bed and breakfast. Dat idee kan nu in de praktijk worden gebracht.

Kenneth en zijn vrouw Bernadette willen gasten een pendeldienst aanbieden tussen de Russische Buurt en Zaanse Schans. Dat doen met een in hun vakantie gespotte Tuk Tuk leek hun een origineel idee. De driewieler kopen was snel gedaan. In verzekering nemen was spannend omdat maar één verzekeringsbedrijf dit doet. Tot voorkort deed de Tuk Tuk in de voortuin dienst als kerststal.

Veilig en schoon
,,Inmiddels is hij verzekerd en mag ik er maximaal zes personen tegelijk in vervoeren. Niet dat een crash de bedoeling is uiteraard, want de passagiers zitten veilig. Maar er is zelfs dekking tot één miljoen bij letselschade”, zegt Kenneth.

Zodra het zonnetje ons weer beter gaat verwarmen wordt de Tuk Tuk ingezet. Zaankanters die zich zorgen maken om een onveilig en zwaar vervuilend gevaarte op de weg, kunnen gerust zijn: de Zaanse Tuk Tuk is RDW-goedgekeurd en milieuvriendelijk want hij rijdt op gas. De driewieler heeft bovendien een maximum snelheid van maximaal 50 km/uur.

Op bijgaande foto: Echte Zaanse sneeuw en de Hollandse winter waren teveel voor de accu. De van oorsprong Aziatische Tuk Tuk wacht op warmere tijden. En nieuwe accu…

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl