(UPDATE) Brugongeluk Zaandam. Burgemeester Hamming: 'Grote bewondering voor omstanders die in actie zijn gekomen'

Gepubliceerd: 28-11-2018 20:11

(UPDATE) Brugongeluk Zaandam. Burgemeester Hamming:  'Grote bewondering voor omstanders die in actie zijn gekomen'

ZAANDAM - Woensdagavond zijn er meerdere mensen gewond geraakt bij een ongeluk op de Prins Bernhardbrug. Twee voetgangers op de reling terecht toen de brug openging. De 78-jarige vrouw viel op het fietspad. Haar 77-jarige man belandde in het water.

Hij werd er door drie omstanders uitgehaald en moest worden gereanimeerd. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De drie redders zijn ter plaats nagekeken door ambulancepersoneel. De situatie van de twee personen die gewond raakten is ernstig. Zij zijn beide naar het ziekenhuis gebracht. Foto's: Inter Visual Studio

(UPDATE)
Gemeente Zaanstad leeft mee
De gemeente Zaanstad is enorm geschrokken door het ongeval op de Prins Bernhardbrug in Zaandam. Burgemeester Jan Hamming: ,,We leven enorm mee met de slachtoffers en hun naasten. Ik heb grote bewondering voor de omstanders die meteen in actie zijn gekomen om een van de slachtoffers uit het water te halen."

Onderzoek loopt
De burgemeester begrijpt de vragen en zorgen die leven in de samenleving naar aanleiding van het ongeval. ,,Net als iedereen willen we zo snel mogelijk weten wat er precies is gebeurd. De politie doet om dit moment onderzoek daarnaar. De gemeente verleent alle medewerking."

De Prins Bernhardbrug is weer vrijgegeven voor gebruik.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl