(VIDEO) Doorgaand verkeer Czaar Peterstraat gestremd

07-01-2019 13:48

(VIDEO) Doorgaand verkeer Czaar Peterstraat gestremd

ZAANDAM - ,,De poller gaat er ook uit”, vertelt een van de medewerkers van aannemings- en hoveniersbedrijf Germieco uit Wormerveer als de shovel behendig tussen de automatische paal en een vaste pijler heen laveert op de Czaar Peterstraat.

Wie nu de kans schoon ziet en met de auto er door wil, komt bedrogen uit. Want de bestrating tussen de Czarinastraat en ’t Krimp werd vanmorgen in hoog tempo eruit gehaald. Borden maken duidelijk dat verkeer niet mogelijk is. De shovel hapte in hoog tempo de bestrating weg. De oude stenen werden luid en duidelijk in de wachtende kiepauto gedumpt.
 
Voorlopig is alleen nog fiets- en wandelverkeer mogelijk. Want zodra de bestrating is verwijderd, wordt de riolering vernieuwd. Aangezien we nu middenin de winter zitten, is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe Russische Buurtbestrating ook in de Czaar Peterstraat ligt en het wegdek weer als nieuw is.

Wel kon de grondwerker zeggen dat er voorlopig verder wordt gewerkt. ,,De planning is doorgaan met bestrating vernieuwen tot aan het Zaantheater.” De parking in Het Rozenhof is gewoon bereikbaar.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl