(VIDEO) Lekker chillen met een oerflappe op Hembrug Happening

Gepubliceerd: 01-09-2019 17:09

(VIDEO) Lekker chillen met een oerflappe op Hembrug Happening

ZAANDAM - ,,Ik ben zeker tevreden”, zegt Peter Sikkes, programmeur van de Hembrug Happening. ,,De sfeer is prima, net als het weer. We groeien op de manier waarop we dat willen. Niet te snel en te groot. En ik zie precies de juiste mensen die onze opzet kunnen waarderen.” Dat waren dan de ‘paradijsvogels’ die bij het thema van het relaxte event pasten.

Vrije geesten, scharrelende paradijsvogels, kunstzinnige streekgenoten en ‘gewone’ Zaankanters die nieuwsgierig waren wat er zich af zou spelen op het geheimzinnige Hembrugterrein: ze waren in grote getale te vinden op het Hembrugterrein waar de happening vandaag werd gehouden. Voor de vijfde keer al weer.

Het is grappig dat de locatie en het programma de bezoekers blijkbaar in een ontspannen, open sfeer brengt. Beetje sixties-achtig. Ibiza-style. Maar ook een lekkere ‘lazy Sunday’ gewoon in Zaandam. Een festival met liefde gemaakt. Met muziek. Cultuur. En ontmoetingen. Soms in de vorm van ‘he, jij ook hier?' Maar ook hét moment om nieuwe mensen te ontmoeten. Peter Sikkes noemt het ‘ontmoetingen van betekenis. Op een manier die waarachtig is.’

Oerflappe
Waarachtig of niet, de Hembrug Happening is uitgegroeid tot een bijzonder leuk, creatief en ontspannen event. Er was van alles te zien en beleven. Jong kon zich bijvoorbeeld onder meer uitleven in timmerworkshops. De kleintjes konden geschminkt. Je kon een Oosters gelukshuisje bouwen. Of in een pop-up keuken zelf bakken. Of lachen om de fratsen van Lejo, de handpop. Voor ouder werd er muziek vanuit het hart gemaakt. Onder de indruk raken in het Museum of Humanity (een moet-je-zien-aanrader). Of de knorrende maag tevreden stellen met een biologisch patatje dan wel met ‘skoftig lekker ois’. Of een oerflappe eten bij een foodtruck. De lekkernij werd dan, heel chill en relaxed, onder een boom op een kleedje genuttigd.

Praten in plaats van de gsm
Bij het zoeken naar het antwoord op de vraag ‘waarom is deze happening zo relaxed?’ viel ons één ding op: mensen praten hier met elkaar in plaats van met hun neus in de smartphone te zitten. De gsm kwam alleen in actie voor het maken van foto’s. Over fotograferen gesproken. Fotografisch gezien interessante bezoekers poseerden zonder morren voor de camera. Hier geen geneuzel over AVG regeltjes. Weg met die onzin! Kom erbij zitten! Biertje? Nou, nu je zo aandringt… Nee, we moeten alert blijven. En dus snel naar huis voor het online zetten van het (foto) verslag. Bij deze!

Tekst en foto’s: Dirk Karten

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl