Voetbalster Liesbeth Migchelsen overleden

27-05-2020 12:22

 Voetbalster Liesbeth Migchelsen overleden

STREEK - Als er op één speelster de uitdrukking 'voetbal was haar leven' van toepassing was kom je al snel terecht bij Liesbeth Migchelsen. Dinsdag overleed zij op 49 jarige leeftijd na een kort ziekbed.

De Australische club Canberra United, waar zij als trainer werkzaam was, meldde op Twitter 'diep bedroefd' te zijn. De oud-AZ-speelster en 95-voudig international Liesbeth Migchelsen werd op 11 maart 1971 in Harderwijk geboren. Al op jonge leeftijd startte zij haar voetballoopbaan. Ook in onze streek was zij actief. Bij Fortuna Wormerveer dat in die periode behoorde tot de top van Nederland. Liesbeth woonde daarom een tijd in Koog aan de Zaan.

Na het avontuur in Wormerveer schoof zij, samen met bijna de gehele Fortuna selectie, door naar AZ. Met die club werd ze in 2008 en 2009 landskampioen. Als aanvoerster was de centrumverdediger de eerste speelster die de kampioensschaal van de kersverse eredivisie voor vrouwen omhoog mocht houden.


Behalve voor Fortuna Wormerveer speelde zij ook VVOG, Puck Deventer, SV Saestum en FFC Heike Rheine. In Oranje was ze lange tijd aanvoerster. Zij werd behalve in 2008 en 2009 met AZ nog een keer landskampioen in 2000 met Saestum.

Na haar actieve carrière werkte Migchelsen als KNVB-trainer van het HvA Talententeam. Zij vervolgde haar loopbaan in het buitenland, eerst als hoofdtrainer van Canberra United waarmee ze kampioen werd in Australië. Vervolgens werd ze assistent-trainer van Vera Pauw bij het Zuid-Afrikaanse nationale elftal, waarna zij assistent-trainer werd bij China Onder 20 jaar. Sinds 2011 was Migchelsen ook actief als docent voor de KNVB en UEFA.

De oud-voetbalinternational leed aan kanker, meldt Canberra United. Ze is in eigen land overleden, omringd door haar dierbaren en hond Marró.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl