(WARMTE-ACTIE) Mirjam Hooyschuur hield hoofd koel bij… 52 graden!

26-07-2019 11:17

(WARMTE-ACTIE) Mirjam Hooyschuur hield hoofd koel bij… 52 graden!

ZAANSTREEK/WORMERLAND – ‘Als je een thermometer in de zon legt, schiet hij zo door naar de 50 graden’, stelt Bart Prins. Klopt. En natuurlijk hadden de meting officieel moeten laten registreren. Maar onze notaris hield het gisteren voor gezien en lag aan het strand. En wij voor pampus toen de thermometer bij ons boven de 37 graden kwam. 

Bovendien gaan we uit van het feit dat louter eerlijke mensen ons volgen. Of volgers met de nodige humor. Want Sjoerd Klarenbeek spande de kroon met zijn melding ‘het was in de keuken bij ons laatst plaatselijk duizend graden’. Tsja, Sjoerd. Was er brand? Of we dat nou serieus moeten nemen…

Leuk is het wel om te polsen waar de temperaturen gisteren omhoog schoten. En je maakte nog kans op een koel drankje op het coolste terras van de Zaanstreek: dat van Brasserie Nauera, te vinden aan de jachthaven van Nauerna waar altijd een heerlijk koel windje over het water waait.

Er werd volop gereageerd en gemaild. Zo bleek dat de thermometers in de Zaanse auto’s tot recordhoogte stegen. Zo noteerde Hans Buhr 41 graden en Jeroen Joosten 40 graden. Paul de Vries wist gisteren 43 graden in zijn tuin in Westerwatering te halen. Zie verder onze Facebookpagina.

Winnares
Mirjam Hooyschuur moest werken. En tot overmaat van ramp ook nog in de plantenkas van de grootste bouwmarkt in de Zaanstreek. Daar keek ze op de thermometer en maakte de foto als bewijs: 52 graden! Respect is hier dan ook op z’n plaats. En …ze wint daarmee tevens de prijs! Want zeg nou eerlijk, onder deze temperaturen ook nog moeten werken, dan verdien je zeker een verkoelend drankje!

RTV Zaanstreek neemt persoonlijk contact met u op over de afhandeling. Rest nog: dank aan iedereen die reageerde! Enne, houd het hoofd ook vandaag nog koel want het warmt al weer flink op! We willen meer dan de paar druppels regen die vannacht vielen!!!!  

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl