'Wietwoning' toch dicht in Koog aan de Zaan

03-05-2019 14:43

'Wietwoning' toch dicht  in Koog aan de Zaan

KOOG AAN DE ZAAN - Een oogst van 68 hennepplanten, een (gerooide) kweekruimte op zolder, diefstal van stroom en brand die door de gebrekkige elektrische aansluiting was ontstaan: het werd medio februari allemaal ontdekt in een woning aan de Jan de Wittestraat in Koog aan de Zaan.

Na het aantreffen van de hennepkwekerij wilde de burgemeester de woning laten sluiten op 9 april. De bewoonster diende echter tegen de sluiting een 'voorlopige voorziening' (uitstel van een bepaalde maatregel) in bij de rechter. Die oordeelde deze week dat er onvoldoende redenen waren om af te zien van de sluiting en wees de voorlopige voorziening af. De burgemeester heeft na de uitspraak de woning voor drie maanden laten sluiten.

De burgemeester kan bij het aantreffen van een hennepplantage of een handelshoeveelheid hard- of softdrugs besluiten een woning of bedrijfsruimte te sluiten. Dit kan gedaan op basis van artikel 13b van de Opiumwet. De duur van de sluiting wordt onder andere bepaald door het aantal planten in de kwekerij en de beroeps- en bedrijfsmatigheid. Zo wordt er gekeken naar het aantal gebruikte materialen zoals lampen, transformatoren, koolstoffilters en groeimiddelen. Ook de diefstal van stroom en de risico’s voor de omwonenden, zoals brandgevaar, zijn bij de sluiting van de woning meegenomen in de beoordeling van de sluitingsduur.

De buren van de betreffende woning in de Jan de Wittestraat kunnen in ieder geval drie maanden rustig slapen zonder bang te zijn voor nieuwe brand.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl