(ZAANRADIO) Natascha en Anouschka op Zaanradio over hun nieuwe bikinimerk JUNGL

29-05-2019 13:12

(ZAANRADIO) Natascha en Anouschka op Zaanradio over hun nieuwe bikinimerk JUNGL

ZAANSTREEK - Onder de merknaam JUNGL presenteren Natascha (24) en Anouschka (20) Hendriks de splinternieuwe collectie ‘Catch of the day’. Een duurzaam bikinimerk dat sinds kort daadwerkelijk te koop is. Alle producten zijn vernoemd naar zeedieren die worden bedreigd door overbevissing en het plastic dat in de oceanen drijft. De Zaanse zussen vertellen vrijdag 30 mei in de Meet & Greet op Zaanradio hoe ze op hun idee zijn gekomen voor de bijzondere kledinglijn. 

De Zaandamse Natascha en uit Westzaan afkomstige Anouschka hebben het beste voor met onze planeet. Het zeeleven inspireerde tot het ontwerpen van de kledinglijn en materiaalgebruik.

Oplossingen en alternatieven
,,We hebben allebei erg veel aandacht voor het milieu en zien in dat we actie moeten ondernemen. We vinden het interessant om naar oplossingen en alternatieven te zoeken. Al hebben we geen modeachtergrond, het is wel een hele leuke en bijzondere sector. De mode-industrie is echter één van de vervuilendste industrieën ter wereld. Waar veel consumenten niet bij stil staan of niet van af weten. We willen consumenten met onze bikinilijn een alternatief bieden.”

Visnetten
Natascha begon twee jaar geleden met het ontwerpen en produceren van een jasje van gerecyclede plastic flessen. Zo kwamen de zussen er vorig jaar achter dat er nog geen duurzaam Nederlands badmodemerk bestond.

,,Sindsdien hebben we ons samen hierop gericht. Er is genoeg keuze aan badmode in de winkels, maar niet aan duurzame en eerlijk geproduceerde badmode. Onze badmode is gemaakt van visnetten die uit de oceaan worden gehaald en ander nylon afval. Alle JUNGL-kledingstukken worden op een eerlijke manier in Portugal geproduceerd. Wat veel mensen niet weten is dat bijna de helft van het gewicht van de plastic soep bestaat uit visnetten. We maken dus geen gebruik van nieuwe grondstoffen. We zorgen er juist voor dat minder dieren verstrikt raken in de achtergelaten visnetten en uiteindelijk overlijden. Wat helaas vaak gebeurt”, aldus het tweetal.

Pop-up store
Op de gloednieuwe website www.junglamsterdam.com die elk moment online kan gaan is het mogelijk een pre-order te plaatsen. Half juni komt de complete collectie binnen en kan er worden afgeleverd. De binikimodelijn is leverbaar in de maten S, M, L en XL. Van 19 tot en met 23 juni heeft JUNGL een pop-up shop in Amsterdam.

Meer informatie over deze bijzondere nieuwe kledinglijn op www.junglamsterdam.com (binnenkort online). En op sociale media: https://www.facebook.com/junglamsterdam en Instagram: https://www.instagram.com/junglamsterdam/

Zaanradio
Luister naar het verhaal van de Zaanse zussen tijdens de Meet & Greet op Zaanradio vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Zaanradio is in Zaanstad en Wormerland op de kabel en in de ether te ontvangen. In Zaanstad zijn de frequenties 103.3 FM (kabel) en 107.1 FM (ether). In Wormerland op de kabelfrequentie 89,0 FM. Zaanradio wordt ook gestreamd via www.rtvzaanstreek.nl. Of is te beluisteren via de mediabox, ZIGGO kanaal 1367 of KPN kanaal 1118.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl