38e Lobbie Toernooi gaat 'gewoon' door

24-07-2020 10:51

38e Lobbie Toernooi gaat 'gewoon' door

KROMMENIE - Tradities zijn er om in ere te houden. Vandaar dat er komend weekeinde (24 t/m 26 juli) op de banen van KLTV aan de Rosariumlaan in Krommenie het 38e Lobbie Toernooi verspeeld zal worden. Dit keer niet alleen een feest voor de tennissers. KLTV houdt als eerste in deze streek een Padeltoernooi. Dit alles met als motto: 'Strijd, gezelligheid en natuurlijk Coronaproof.'

Padel is een razendsnel in populariteit toenemende racketsport en heeft veel weg van tennis en squash. De sport is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de wanden. Het strategische karakter van de sport maakt het al snel verslavend omdat je onverwachte rally’s hebt. Het unieke aan padel is dat je gemakkelijk en snel leuke rally’s kunt hebben met je vrienden, ongeacht het verschil in racketervaring. In Krommenie heeft KLTV - als tot nu toe enige in onze streek - de beschikking over een tweetal prachtige padelbanen.

Dat er sprake is van een snelle opgang blijkt wel uit het spelersveld. In totaal zullen er 128 deelnemers zich melden op het complex aan de Rosariumlaan. Daarvan zijn er liefst 50 ingeschreven voor het Padeltoernooi. De overige 78 houden zich bij het tennissen.

Onder die 78 tennissers veel bekende Zaankanters waaronder broer en zus Nikander en Rhea Damianos. Ook het Nordemann trio (Kaj, Lindsay en Richard) geeft acte de presence. Verder o.a. Mariet Huitema, het echtpaar Johan en Marga Degenhart, maar ook voormalig Dagblad journalist Han Lieshout.

Het Padelveld kent liefst zes poules. In poule A de 'klappers' waaronder de koppels Job Boersma/Joost Bos, Jefke Plasmeijer/Mark Sijthoff (preses KLTV), Auke de Boer/Rick Plas en Wim Bouwen/Max Pootjes. Laatstgenoemd duo wordt door velen gezien als de grote favoriet voor de eindzege. 

'We hebben er zin an' laat de ervaren Bouwen met een knipoog weten. Hij wist het Lobbie tennistroernooi reeds meerdere malen op zijn naam te schrijven. Zijn teamgenoot Max Pootjes (pas 25 jaar) kan de perfecte aanvulling zijn om het goud te bemachtigen. Het spel Padel is als genoemd overgewaaid uit Spanje. Daar was Bouwen in januari nog in Barcelona om er o.a. een lokaal Padeltoernooi op zijn naam te zetten.

Het toernooi zal niet op de traditionele wijze gehouden gaan worden. Corona heeft daar alles mee te maken. De wedstrijden duren daarom telkens vijf kwartier.

De Lobbie commissie bestaande uit Irene Dunselman, Eveline Tepe, Edwin Neuij, John Pirovano, Gert-Jan Neeft, Robert Berkeley, Niels de Jong en wedstrijdleider Martijn Molenaar heeft in ieder geval gezorgd voor een prima programma.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl