4 nieuwe partijen in Zaanstad

Gepubliceerd: 11-01-2018 23:01

4 nieuwe partijen in Zaanstad

ZAANSTAD - Maikel Kat heeft na zijn opzeggen bij de SP een eigen lokale partij opgericht: De Volkstem.

Kat werd op een onverkiesbare plek geplaatst op de kieslijst van de SP en besloot daarop op te stappen.
Hij bleef in de gemeenteraad onder zijn eigen naam en wil nu meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart dit jaar.

Kat laat weten dat zijn partij niet doet aan partijpolitiek en dat iedereen zich kan aanmelden om met de partij mee te doen.
Volgens Kat gaat de partij inwoners 'meenemen en dichterbij de politiek brengen' door veelvuldig livestreams uit te zenden. Iedere week zal er een video te zien zijn met onderwerpen over de verkiezingen. Digitale media wordt volop ingezet zoals: Periscope, Facebook, Twitter en YouTube.

De website www.devolkstem.nl en de sociale media zullen binnenkort beschikbaar zijn evenals de kandidatenlijst en het concept verkiezingsprogramma. Ook zal de Volkstem in de stemwijzer te vinden zijn.

Voordat de partij daadwerkelijk mee kan gaan doen met de gemeenteraadsverkiezingen moeten er vóór 5 februari nog wel 30 steunverklaringen worden ingeleverd op het gemeentehuis.
Daarvoor moeten sympathisanten met hun ID naar het gemeentehuis om goedkeuring te geven dat de Volkstem mee doet op 21 maart. Iedereen die mee wilt doen of een steunverklaring wilt geven kan zich nog melden bij Maikel Kat.

Naast de Volkstem van Maikel Kat zullen ook de PvdD, Denk Zaanstad en PVV Zaanstad als nieuwe partijen te vinden zijn op het stembiljet voor de verkiezingen in Zaanstad. Daarmee komt het totaal op 16 partijen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl