45 jaar Wielerronde Oostzaan onderwerp van expositie

20-06-2017 11:54

45 jaar Wielerronde Oostzaan onderwerp van expositie

OOSTZAAN - Stichting Komité Wielerronde Oostzaan organiseert op zondag 6 augustus de 45e (Kermis)Ronde van Oostzaan. Deze mooie wielerdag moet het spectaculaire sluitstuk worden van het jubileumjaar.

Een ander onderdeel van dit mooie jaar is de expositie “45 jaar Wielerronde Oostzaan”. Met deze expositie brengen wij de geschiedenis van de Ronde en van de Oostzaanse wielersport in beeld. De expositie is samengesteld door Gerrie Hulsing, wielervolger van het eerste uur en oprichter van het nationaal wielermuseum.

Er is niet alleen veel fotomateriaal te zien, maar ook attributen en kleding van prominenten die onze ronde hebben gewonnen of van Oostzaanse renners en rensters die grote wielerprestaties hebben laten zien in de afgelopen decennia. Jan de Nijs, Gerard Windhouwer en Nienke Veenhoven zijn grote wielernamen uit Oostzaan en krijgen hun plekje in deze expositie.

De expositie vindt plaats in het atrium van “de Kunstgreep”, Kerkbuurt 4 te Oostzaan. De openingstijden zijn op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en tijdens opening van de Bibliotheek en/of activiteiten in “de Kunstgreep”.

Sociale media
Uiteraard zijn wij ook actief op de sociale media. Kijk op onze website www.rondevanoostzaan.nl of volg ons via Twitter (@RondevOostzaan). Maar even gluren op Facebook is natuurlijk ook een mogelijkheid, www.facebook.com/#!/ronde.vanoostzaan

Voor vragen, opmerkingen en ideeën zijn wij altijd te benaderen via ons e-mailadres info@rondevanoostzaan.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl