45 Sporters bekroond met penning tijdens Sportgala

11-02-2019 21:35

45 Sporters bekroond met penning tijdens Sportgala

ZAANSTAD – Tijdens het Sportgala dat vanavond plaatsvindt is de rode loper uitgerold voor 230 genodigden die de uitreiking mochten meemaken van maar liefst 45 sportpenningen. Die zijn vergeven aan Zaankanters die Nederlands, Europees en/of Wereldkampioen werden.

De sporters kregen een onderscheiding omdat ze het afgelopen kalenderjaar Nederlands, Europees en/of Wereldkampioen zijn geworden. Dit in een sport die verbonden is met het NOC*NSF. Het sportgala is georganiseerd door de gemeente Zaanstad in samenwerking met Stichting Topsportfonds Zaanstreek en Stichting Sportbedrijf Zaanstad.

Sporters uit allerlei takken van sport werden in het zonnetje gezet. Van softball tot atletiek, van karate tot zwemmen.

Sportvrijwilligers
Wethouder Sport Gerard Slegers: ,,Het is al jaren een feestelijke uitreiking, waarin we de Zaanse topsporters in de schijnwerpers zetten voor hun bijzondere prestaties. Dit jaar horen daar voor het eerst de sportvrijwilligers bij. Hun bijdrage is van enorme waarde.”

Volgens de wethouder is het belangrijk om deze uitzonderlijke prestaties van onze Zaanse sporters te waarderen. Slegers: ,,Aansprekende sportprestaties maken Zaankanters trots. Daarbij zijn ze een inspirerend voorbeeld voor iedereen om zijn of haar eigen talent te ontwikkelen.”

Sportvrijwilliger
Ook was er speciale aandacht voor het belang van sportvrijwilligers. Vier vrijwilligers met een uitzonderlijke staat van dienst, werden verrast met de nominatie tot sportvrijwilliger van het jaar. Na het zien van de filmpjes over de genomineerden kon de jury niet anders concluderen dan dat zij allemaal de hoofdprijs verdienen. En dus vielen ze alleemaal in de prijzen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl