49e Editie IJsselmeerronde komt in zicht

28-05-2019 14:53

49e Editie IJsselmeerronde komt in zicht

ASSENDELFT – In de nacht van 29 op 30 mei start de IJsselmeerronde vanaf Het Wapen van Assendelft. Rond middernacht stappen de 55 deelnemers op de fiets en vertrekken. Voor de 49e keer wordt er een rondje om het IJsselmeer gefietst. 

Ongeveer 50 jaar geleden waren er vier mannen die in een dronken bui het idee hadden een rondje IJsselmeer te fietsen. Dat is hen gelukt en het idee is blijven voortbestaan. Inmiddels organiseert de Stichting IJsselmeerronde Assendelft deze fietstocht.

Natuurlijk is RTV Zaanstreek er weer bij om alles tot in details te volgen. Bekijk hier het programma.

Afsluitdijk dicht…
Er is alleen wel één probleem: de Afsluitdijk is gesloten voor fietsers. Patrick Kroesen, de organisator en rondeleider vertelt hoe ze dat hebben opgelost. ,,We hebben even moeten nadenken hoe we dit gingen oplossen, maar gelukkig zijn er drie fietsersbussen geregeld. Die zullen per groepje van twintig man de fietsers veilig naar de overkant brengen!”

Voorbereidingen
Goede voorbereiding op de tocht is zeker nodig. Patrick raadt aan om de ronde al een keer gefietst te hebben. Een halfjaar trainen is minimaal aan te raden. Gelukkig zijn er ook vrijwilligers die ervoor zullen zorgen dat alles zo spoedig mogelijk verloopt. Er zijn mensen van de EHBO aanwezig, de bandenplakkers voor als iemand lek rijdt, er zijn motoren die meerijden om kruispunten af te zetten en natuurlijk vrijwilligers die bij alle stops staan en voor eten en drinken zorgen.

Er zijn een aantal deelnemers die dit jaar een jubileum fietsen. Deze sportievelingen krijgen een prijs, zoals bijvoorbeeld een beker of een dinerarrangement aangeboden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl