5000+ meer bezoekers bij De Fabriek

Gepubliceerd: 31-01-2019 11:01

5000+ meer bezoekers bij De Fabriek

ZAANDAM – Ook als is het niet gelukt met mediation het slepende conflict tussen de eigenaren van het filmhuis en café op te lossen, aldus berichtgeving in Dagblad Zaanstreek, aan bezoekers geen gebrek bij Filmhuis De Fabriek aan de Jan Sijbrandssteeg. Vorig jaar kwamen er 31.825 bezoekers een filmpje pikken. Een stijging van ruim 5.000 ten opzichte van 2017.

,,De inzet van landelijke premières in het filmhuis dat voorheen alleen op ‘second run’ inzette (films die landelijk al enige tijd te zien waren), lijkt zich daarmee ruimschoots te bewijzen”, aldus directeur Katrien Lamers. Om hoopvol te vervolgen: ,,Met een geplande nieuwe website en online kaartverkoop lijkt de groei in 2019 alleen maar door te zetten.”

Ambities
Er waren vorig jaar elf uitverkochte voorstellingen. Uitgesproken ambities moeten nog meer groei laten zien. Zoals een nieuwe website waarop het mogelijk gaat worden vooruit kaartjes te kopen. ,,Zaanstad hoeft niet langer in de schaduw van Amsterdam te staan wat betreft het kwalitatieve filmaanbod. We hebben bewezen dat we behoren bij de top van de Nederlandse filmtheaters, en dat uit zich in de bereidheid van distributeurs om ons veel sneller grote titels te geven. Maar ook op den duur de aansluiting bij bijvoorbeeld Cineville.”

Top drie
De top drie best bezochte films van De Fabriek over 2018 zijn de natuurfilms De Wilde Stad en Wad (nummers drie en twee) en Bankier van het Verzet, over de Zaanse verzetsheld Walraven van Hall, als onbetwiste nummer één met ruim 1.600 bezoekers.

Filmhuis De Fabriek timmert al jaren succesvol aan de weg met aparte acties om het publiek te trakteren. Zo werden bezoekers in 2017 bij de première van de laatste Penoza-serie verrast door het geboeid binnenbrengen van hoofdrolspeelster Monic Hendrickx (foto).

Zie ook www.de-fabriek.nl en facebook.com/filmtheater.defabriek

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl