50e en laatste IJsselmeerronde uitgesteld naar volgend jaar

24-03-2020 15:20

50e en laatste IJsselmeerronde uitgesteld naar volgend jaar

ASSENDELFT - Nu alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni verboden zijn, zitten de organisatoren ervan met de handen in het haar. Ook de IJsselmeerronde, die traditioneel op Hemelvaartsdag vanuit Assendelft gereden wordt, is getroffen door de maatregelen. De organisatie heeft nu besloten de ronde te verplaatsen naar volgend jaar.

De IJsselmeerronde zou voor de vijftigste en laatste keer gereden worden vanaf het Wapen van Assendelft. Volgens goed gebruik vertrekt ‘s nachts een groep wielrenners om een ronde te maken langs het IJsselmeer. Nu de Afsluitdijk het afgelopen jaar dicht was voor wielrenners, werd dat stuk per bus afgelegd.

Geen afstel, maar uitstel
“We hebben vanmiddag overlegd”, aldus mede-organisator Raymond Levering. Het was door het verbod al duidelijk voor iedereen dat de ronde niet volgens planning door kon gaan. “We hebben daarvoor al via de app met een klein comité bepaald dat we het volgend jaar gaan doen. Geen afstel, maar uitstel dus.” Verschillende partijen waarmee de organisatie samenwerkt hebben al toegezegd ook volgend jaar mee te werken.

Oproep
De organisatie was ter voorbereiding op de laatste IJsselmeerronde op zoek naar oud materiaal van de tocht in vroegere jaren: denk aan foto’s, krantenartikelen, video’s en opnames van oude radio-uitzendingen. “Het voordeel is nu dat ik meer tijd heb om dat te doen”, aldus Levering. “Ik ben er nog steeds elke dag mee bezig.” Als mensen in de Zaanstreek nog wat op een zolder hebben liggen, kunnen ze contact opnemen via info@ijsselmeerronde-assendelft.nl.

RTV Zaanstreek doet elk jaar uitgebreid verslag van het evenement op alle kanalen. Traditioneel gaat voor radiotak Zaanradio een verslaggever mee in een volgauto en met reportages op ZaanTV en de website worden Zaankanters op de hoogte gehouden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl