53 brievenbussen minder in Zaanstad

16-08-2018 10:59

53 brievenbussen minder in Zaanstad

ZAANSTAD – Precies 53 brievenbussen verdwijnen in Zaanstad, waaronder 28 in Zaandam, zes in Krommenie, zes in Assendelft en één in Westzaan (daar blijven er twee over). De reden: PostNL past het netwerk van brievenbussen aan omdat we in Nederland steeds minder post versturen.

Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen. Of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk. In sommige wijken betekent het verdwijnen langer lopen om een brief te posten. Zoals de Wijk Westerkoog waar drie brievenbussen overblijven. Het oostelijk deel van de wijk, de akkers en kampen, houdt geen brievenbus meer over.

Vanaf 10 september voert PostNL de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Noord-Holland door. In Zaanstad blijven er 76 brievenbussen over. Naast de 53 brievenbussen die verdwijnen, komen er twee bij: in Zaandam ter hoogte van de Hoogaarslaan 52 en op de Kleine Tocht 1.

Bij het bepalen van de locaties houdt PostNL rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet. De aanpassingen zijn 5 oktober gerealiseerd.

Meer informatie op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer helpt bij het vinden van de (overgebleven) dichtstbijzijnde brievenbus.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl