Aanhoudingen voor oplichting en poging daartoe

Gepubliceerd: 13-08-2021 11:08

Aanhoudingen voor oplichting en poging daartoe

STREEK - De politie heeft de achterliggende dagen in deze regio vier verdachten aangehouden voor oplichting en poging daartoe. De zaken houden voor zover bekend geen verband met elkaar. De fraudeurs werden aangehouden omdat zij via Whatsapp probeerden inwoners op te lichten. Een probleem dat helaas steeds vaker de kop op steekt en niet beperkt blijft tot bepaalde steden of dorpen.

In dit specifieke geval sloegen Castricumse wijkagenten twee personen in de boeien die worden verdacht van Whatsapp-fraude. Die aanhoudingen hadden ze te danken aan een getuige, die een verdachte situatie bij de politie meldde, zo meldt wijkagent Pim van der Maas op Twitter.
Het duo, een 23-jarige Amsterdammer en een 16-jarige Alkmaarder, zou hebben geprobeerd een inwoner van Castricum op te lichten.

Ook bij de aanhouding van twee andere verdachten, eerder in Monnickendam, speelde een getuige een cruciale rol. Het viel de getuige op dat een man die bij een geldautomaat aan 't Spil geld opnam zich warmer had gekleed dan gebruikelijk bij een temperatuur van boven de twintig graden.

Omdat de man ook zijn gezicht had bedekt, trok de getuige aan de bel bij de politie. Hij gaf onder meer het kenteken door van de auto waarin de man na het pinnen was weggereden. Die auto werd niet veel later gezien in Amsterdam, waar de bestuurder een stopteken kreeg.

Vijfduizend euro
Bij het fouilleren van de bestuurder en de passagier en het doorzoeken van de auto werd vijfduizend euro én een pinpas aangetroffen. De pinpas bleek eigendom van een 82-jarige Monnickendammer, die onlangs aangifte had gedaan van oplichting.

De twee verdachten, mannen van 20 en 21 jaar uit Amsterdam, zijn aangehouden. Het geld en de pinpas zijn in beslag genomen.


Moraal van dit verhaal: let op uw zaak! Laat u niet verleiden. Wees niet te goed van vertrouwen.

BRON NH Nieuws

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl