Aanleg nieuwe rotonde Westzijderveld: donderdag/vrijdag asfalteren

30-04-2019 09:42

Aanleg nieuwe rotonde Westzijderveld: donderdag/vrijdag asfalteren

ZAANDAM – Het zal niemand zijn ontgaan die recent over Busbrug De Binding is gereden, of in dat deel van de woonwijk moet zijn: de werkzaamheden aan de kant van het Westzijderveld zijn in volle gang. 

In rap tempo werd in de Houtveldweg een ‘bypass’ voor het verkeer aangelegd en het bestaande asfalt weggehaald door aannemer Strukton Civiel West. Inmiddels wordt er druk gewerkt aan vervangen van het riool. Zo ontstond er even een drie meter diep gat. Dit ontstond om de ‘knik’ die er lag te vervangen door een nieuw recht stuk riool.

Asfalteren
,,We liggen redelijk op schema. In de planning ligt het om komende donderdag en vrijdag asfalteren”, stelt communicatiemanager John-Paul van der Gracht van Strukton Civiel West. ,,Daarna, in de volgende fase, moet het verkeer dan over de nieuwe rotonde kunnen rijden."

Verdere werkzaamheden
Als deze rotonde een feit is, ligt er nog voldoende werk voor de harde werkers in het verschiet. Zo moeten de fietspaden bij de busbrug nog geasfalteerd, wordt de Houtveldweg ten westen van De Binding, richting Westenwindpad, een woonstraat met 30 km/uur. Fietsers moeten dan over de rijbaan want het naastliggende fietspad wordt opgeheven. En komen er ter hoogte van de Betje Wolfstraat verkeerseilandjes zodat fietsers en voetgangers halverwege even kunnen stoppen om De Binding over te steken. Deze werkzaamheden duren tot vrijdag 5 juli.

Afsluitingen
Tijdens de werkzaamheden blijft De Binding zo veel als mogelijk open voor het verkeer. Het spitsverbod voor doorgaand verkeer blijft gelden. Wel is er door de werkzaamheden op een aantal momenten geen of beperkt doorgaand verkeer mogelijk. Zoals op woensdag 29 mei en van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juni, dagelijks van 7.00 tot 18.00 uur. Hulpdiensten, lijnbussen en ontheffinghouders kunnen dan nog wel over de busbrug.

Op zaterdag 8 juni, zaterdag 22 juni en op zaterdag 29 juni van 7.00 tot 24.00 uur kunnen ook lijnbussen en ontheffinghouders niet over busbrug rijden. Alleen de hulpdiensten. Tijdens de afsluitingen van de busbrug kunnen fietsers en voetgangers altijd van de brug gebruik blijven maken.

Meer informatie over de voortgang en planning op: https://buitengewoon.zaanstad.nl/projecten/busbrug

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl