Aanpassing rotonde moet automobilisten ontmoedigen

13-05-2020 08:23

Aanpassing rotonde moet automobilisten ontmoedigen

ASSENDELFT - Met groot materiaal zijn de werkers van Loonbedrijf Wen de Jong B.V. en Gebr. Van de Veekens van start gegaan met het aanpassen van de rotonde op de kruising van de Noorderveenweg en Dorpsstraat. Doel is deze veiliger te maken.

Het bewuste kruispunt ter hoogte van de huisnummers 829 tot en met 837 aan de Dorpsstraat kent een apart strijdplan. De hele klus gaat ongeveer twee weken in beslag nemen. De aanpassingen moeten de verkeersknooppunten voor alle verkeersdeelnemers veiliger maken.

Alles is er op gericht op het fietspad om de fietsoversteek duidelijker onder de aandacht te brengen. In het midden van de rotonde wordt een haag of zelfs wellicht een muur geplaatst. Hierdoor wordt het zicht weggenomen en krijgen automobilisten minder prikkels en kunnen zij zich focussen op het verkeer dat van links en rechts komt.

Omwonenden zijn zeer benieuwd hoe dit in de praktijk zal gaan werken. 'Want die automobilisten gunnen zich zelden of nooit tijd om de situatie goed te bekijken. We gaan het beleven' aldus een toeschouwer bij de eerste werkzaamheden.

De foto's zijn geschoten door Jerry Jahn.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl