Acceptatie en veiligheid bij LHBTIQ+'ers

Gepubliceerd: 10-11-2021 15:11

Acceptatie en veiligheid bij LHBTIQ+'ers

ZAANSTAD - Hoe staat het met de acceptatie en veiligheid waar het de LHBTIQ+'ers in onze gemeente betreft. Om dat te weten te komen voert de gemeente Zaanstad in samenwerking met Stichting De Zaanse Regenboog, Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland en de Paarse Vrijdag Krant een onderzoek uit naar ervaringen van LHBTIQ+'ers* met acceptatie en veiligheid.

Wie zichzelf als LHBTIQ+'er beschouwt en woonachtig is in de gemeente Zaanstad, krijgt bij o.a. deze de uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Wie mensen kent die ook in de doelgroep vallen krijgen de tip de link door te sturen.

Alle informatie uit deze vragenlijst wordt vertrouwelijk behandeld. De resultaten die op basis van dit onderzoek geschreven zullen worden, zullen nooit te herleiden zijn tot de persoon die de lijst in heeft gevuld.

De resultaten van het onderzoek zullen worden gebruikt om de emancipatie en acceptatie van LHBTIQ+'ers in Zaanstad te vergroten. Begin 2022 worden de resultaten gedeeld met de gemeenteraad en op de website van de gemeente (zoekterm LHBTI), www.dezaanseregenboog.nl en www.bureaudiscriminatiezaken.nl.

Om bij het onderzoek is bijgaande link van belang: https://zaanstad.survalyzer.eu/ogyvegffjj?l=nl

Wie vragen of opmerkingen heeft over deze uitnodiging of naar aanleiding van dit onderwerp, kan een e-mailbericht sturen naar statistiek@zaanstad.nl

Onder LHBTIQ+'er wordt verstaan: lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse conditie, queer, aseksueel, panseksueel en andere seksuele voorkeuren en genderidentiteiten.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl