Actieweek Kinderen tegen Zwerfvuil

11-04-2021 09:44

Actieweek Kinderen tegen Zwerfvuil

ZAANSTAD - Een speelplaats moet veilig en schoon zijn! Dat is in Zaanstad niet een vanzelfsprekendheid. Want wie ergert zich nu niet aan dat afval op de grond op het speel- of trapveldje in de buurt? De plek waar de (klein)kinderen altijd met vriendjes en vriendinnetjes spelen. Daarom is de gemeente een actie gestart. Laat jouw kind meehelpen in de strijd tegen zwerfvuil. En is hij/zij tussen de 4 en 12 jaar? Dan kan hij/zij zich aanmelden voor de Actieweek Kinderen tegen Zwerfvuil. Die is van 14 tot en met 21 april.

Kom op woensdagmiddag 14 april met jouw (klein)kind bij ons langs. Vragen over waar en wanneer? Stuur een mail naar kinderentegenzwerfvuil@zaanstad.nl

De kinderen krijgen van Zaanstad een grijper te leen. Hiermee kunnen ze afval oppakken zonder dat ze het met hun handen hoeven aan te raken. Zijn de grijpers op? Dan krijgen ze handschoenen mee, zodat ze geen vieze handen krijgen als ze het vuil in de vuilniszak stoppen. De hele week kunnen ze op pad om afval te verzamelen. Dat afval kunnen ze weggooien in de grote containers op straat. De grijper leveren ze aan het eind van de week weer in.

Maak een actiefoto
Door een stoere actiefoto te maken, of misschien wel een foto van het gekste stuk afval dat ze vinden kunnen de kinderen anderen op het idee brengen om ook zwerfvuil op te ruimen. Plaats deze op social media met #kinderentegenzwerfvuil.

Kleur- en tekenwedstrijd
In die week is er ook een kleur- en tekenwedstrijd. Kinderen onder de 8 jaar krijgen een kleurplaat mee als ze de grijper komt ophalen. Is jouw kind 8 jaar of ouder? Dan krijgt het een tekenplaat. Het onderwerp voor de tekenwedstrijd is: Weg met peuken op straat!

Maak kans op een ‘speelgoedbon’
De kleurplaat of tekening leveren ze in als ze de grijper bij ons komen terugbrengen. Dat is op 21 april. Alle kinderen die hun kleurplaat of tekening inleveren, krijgen een leuk cadeautje. Degene die de mooiste kleurplaat of tekening bij ons inlevert, wint een cadeaubon van Intertoys t.w.v. 20 euro. Elke leeftijdsgroep krijgt een winnaar. Van de mooiste tekening maakt de gemeente een poster. Die plakken zij op afvalbakken, op plekken waar mensen veel sigaretten op de grond gooien. Jouw (klein)kind kan dus straks zomaar zijn/haar eigen tekening tegenkomen als hij/zij door Zaanstad loopt!

Afvalmonster Jasmijn
Als de kinderen langskomen is afvalmonster Jasmijn er ook! En als zij op 21 april hun grijper inleveren, zijn er leuke dingen te doen. Ze kunnen hun kennis testen bij het afvalrad en een einde maken aan zwerfvuil door het zo snel mogelijk in de baskets te gooien

De prijsuitreiking voor de mooiste kleurplaat en tekening is op woensdagmiddag 28 april. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl