Activiteitendag bij Kinderboerderij ’t Weidje

Gepubliceerd: 29-09-2021 11:09

Activiteitendag bij Kinderboerderij ’t Weidje

WORMER - Het belooft weer een meer dan gezellige 6e oktober te gaan worden bij Kinderboerderij ’t Weidje aan de Spatterstraat 105A. Op de agenda staat het omschreven als 'leuke activiteitendag' en Tanja Kee (beheerder) en haar medewerkers kennende gaat het dat woensdag ook daadwerkelijk worden.

Het is Nationale Zwerfboekendag, deze dag is ook meteen de start van de Kinderboekenweek. Niet alle kinderen kunnen een nieuw boek kopen. 'Daarom roepen wij iedereen op om op deze dag kinderboeken te laten zwerven. Zo zijn er voor álle kinderen leuke boeken om te lezen!' aldus Tanja.
 

  • Om 11.00 uur komt Anna een mooi prentenboek voorlezen aan kinderen van 2 tot 4 jaar.
De titel van het prentenboek is: 'Gewoon zoals je bent'. Het gaat over een olifantje dat niet in de rij kan lopen. Hij komt allerlei dieren tegen, zoals de giraf met z’n superlange steltpoten, en gnoes met puntige prikhoorns, en dan de………………..Oh jee dat wordt spannend!

  • Van 14.00 uur tot 16.00 uur neem Dorine je mee naar de wereld van het kleine.
Wie denkt dat hij alle dieren van het Weidje wel gezien heeft, zit er goed naast! Wil jij weten wie er nog meer wonen op de kinderboerderij? Ontmoet de pissebedden, regenwormen en miljoenpoten. Padden, salamanders, kevers en spinnen. Vlinders, bijen en hommels.

Je mag naar ze kijken door een vergrootglas. Je kunt opzoeken hoe ze heten, leven en wat ze eten. En als je durft mag je er een mooie tekening van maken. Dorine leert je om er een natuurgetrouwe tekening van te maken.

De gesigneerde tekeningen van alle kunstenaars worden ingelijst en vormen samen een mooie expositie die nog dagen te bewonderen zal zijn.

Belangrijk: neem wel een volwassene mee, want het onderzoeksterrein ligt aan open water.

  • Van 14.30 uur tot 16.00 uur gaat Knutseltante Tiny leuke dieren met jullie knutselen.
Schapen, varkens, koeien alles is mogelijk. Tiny zal wat voorbeelden meenemen en jullie helpen wanneer dat nodig is. Kinderen vanaf ongeveer 3 jaar kunnen hier al aan meedoen.

Elke activiteit kost € 2,00, daarbij zal regelmatig met limonade en snoepjes worden rondgegaan.

Kom gezellig en laat deze dag een superdag worden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl