Aftrap Zaanstad Cup nabij: sfeer, strijd en sportiviteit

06-07-2021 09:30

Aftrap Zaanstad Cup nabij: sfeer, strijd en sportiviteit

STREEK - Na een afwezigheid van maar liefst 28 jaar is de Zaanstad Cup weer helemaal terug van weggeweest. In de loop der jaren is het aantal voetbalclubs in onze streek aanzienlijk gedaald, maar de animo om mee te doen aan de Zaanstad Cup 2021 is groot. Vanavond zal de eerste wedstrijdavond op het complex van WSV'30 zijn.

Sportmarketingbureau SportsGen uit Wormer organiseert van 6 t/m 10 juli de FEBO Zaanstad Cup. Nagenoeg alle Zaanse mannen- en vrouwenselectieteams doen mee en zullen op het complex van WSV’30 strijden om de eer. Naast de sportieve strijd is het SportsGen te doen om zoveel mogelijk voetballiefhebbers, jong en oud, een jaarlijks Zaanse voetbaltoetje te bezorgen waar sfeer en gezelligheid centraal staan.

Het toernooi
Er zijn vier poules bij de mannen en twee poules bij de vrouwen. In totaal doen er 29 selectieteams mee aan de FEBO Zaanstad Cup. De groepswedstrijden worden van dinsdag 6 juli t/m vrijdag 9 juli tussen 18.00 en 22.00 uur gespeeld. Op zaterdag 10 juli is de finaledag. Dan spelen alle elftallen nog minimaal een wedstrijd. De vier groepswinnaars bij de mannen spelen die zaterdag ook nog een halve finale. 


Alle wedstrijden die 1x 40 minuten duren worden dit jaar bij WSV’30 in Wormer gespeeld. Een vakkundige jury o.l.v. Edwin Vork zal de beste spelers en speelsters van het toernooi kiezen. Zij vormen de Zaanse selecties. De mannen spelen, met Martin de Groot als hoofdcoach, op 17 augustus een wedstrijd tegen Jong AZ, de vrouwen gaan de strijd aan met de Telstar beloften.

Toegang
De toegang is voor iedereen op alle dagen gratis. SportsGen houdt natuurlijk vast aan de nog geldende coronamaatregelen. Er is geen test of vaccinatiebewijs nodig. Bezoekers dienen zich aan de 1.5 meter regel te houden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl