Agenda Sinterklaas blijft goed gevuld

19-11-2021 15:31

Agenda Sinterklaas blijft goed gevuld

STREEK - Net als vorig weekeinde zal Sinterklaas komende dagen weer op talrijke plaatsen in de Zaanstreek zijn gezicht laten zien. Vanwege de beperkingen (de separate organisaties hebben stapels papier moeten door ploeteren) zijn het niet de aankomsten zoals we die gewend waren. Nood breekt wetten, de kindervriend volgt zijn eigen agenda.

Eén van de mooiste winkelcentra van ons land (de Zaanbocht in Wormerveer) zal zaterdag tussen 13.30 en 14.30 uur het podium vormen voor de aankomst bij De Jonge Prins. Dit keer geen balkonscene, maar vanaf het moment dat de Pakjesboot11In aanmeert zal de Sint op zijn schimmel stappen voor een uitgebreide rondgang door Wormerveer

In Zaandam Zuid maakt de Sint eerste een flinke rondtoer door de wijken alvorens vanaf 14.00 uur op de Burcht (voor één middag een evenemententerrein) aanwezig te zijn in een speciaal voor hem opgezette tent.

In Assendelft meldt Sinterklaas in Het Sociale Winkeltje aan de Kaaikhof 7 in Winkelcentrum de Saen. Vanaf 12.30 tot 13.30 uur staat er een rondrit genoteerd waarna de Sint van 14.00 tot 16.00 uur op het plein in de Kaaikhof aanwezig zal zijn

Ook Zaandijk staat in de agenda van de Sint. Daar heeft hij goede herinneringen aan, want de landelijke intocht 2018 staat hem nog helder op het netvlies. Helaas ook hier geen aankomst met de pakjesboot en ook geen gezamenlijke afsluiting. Er zal een rondrit worden gehouden die start om 16.00 uur. Dit zal gebeuren vanaf AAK in de Valkstraat tot het Schoolpad achter De Spar aan de Guisweg. De exacte route staat op www.zaandijkleeft.nl,

Naast aanwezig zijn in Zaandam Zuid zal de Goedheiligman ook de Zaandammer Havenbuurt aandoen. Vanaf 17.00 gaat de Sint met zijn Pieten wandelen door de buurt. Het eindpunt daarbij is de speeltuin bij Havenschool.

In Krommenie zal de Sint aanwezig zijn in ‘zijn huis’ bij speeltuinvereniging ’t Blok op de Dr. Kuyperkade waar hij van 13.00 tot 17.00 uur een soort van spreekuur zal houden.

In Jisp is er sprake ven een besloten feestje. De Recreatiecommissie, organisator, wil er verder geen ruchtbaarheid aan geven. ‘Exclusief alleen voor Jispers en Oosteinders’ zo luidt de boodschap.

ZONDAG
Ook zondag 21 november zal Sinterklaas weer in Zaandam verschijnen. Dat doet hij dan in de Rosmolenbuurt waar hij vanaf 14.00 uur in de sporthal De Struijck aanwezig is.

Eerder op die dag is Oostknollendam aan de beurt. De aankomst is om 12.00 uur bij het Noordeinde. Na de rondrit door het dorp op de Opel Blitz-brandweerauto wordt de tocht afgesloten op het pleintje. Vanwege corona is er dit jaar geen bijeenkomst in het Dorpshuis. Het zal tevens de laatste intocht van Evert Klos zijn. Vandaar dat een camerateam van mediapartner NH Nieuws aanwezig is.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl