Alle neuzen moeten dezelfde kant opwijzen

12-10-2020 23:54

Alle neuzen moeten dezelfde kant opwijzen

STREEK - Er valt niet aan te ontkomen. Daar helpt op dit moment zelfs de CoronaMelder-app die vanaf nu in heel Nederland werkt, nog niet bij. Met die app weet je nu wel eerder of je mogelijk bent besmet. Zo voorkom je dat je onbewust een ander besmet. De tot nu toe uitgevaardigde maatregelen zorgen niet voor een verbetering qua COVID-19 afnamen. Met de aanstaande maatregelen wordt een ultieme poging gewaagd de neuzen nu wel allemaal dezelfde kant op te laten wijzen.

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur maandagmorgen 6854 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, bijna 500 meer dan zondag. Toen meldde het RIVM nog 6375 nieuwe besmettingen.

De afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 5867 positieve tests per dag gemeld, tegen 3706 een week eerder. De meeste gemelde besmettingen werden geconstateerd in Amsterdam, namelijk 584. Ook in Rotterdam en Den Haag werden veel positieve tests geteld, respectievelijk 433 en 286. De Zaanstreek heeft ondertussen de twijfelachtige eer ook te vallen onder de categorie ernstig.

Vol spanning wordt daarom uitgekeken naar de persconferentie van dinsdagavond 19.00 uur. Inmiddels sijpelen al de nodige berichten door wat er door de premier Rutte en minister De Jonge afgekondigd zal gaan worden.

Het kabinet neigt naar het sluiten van de horeca en het stilleggen amateurteamsporten voor volwassenen om het coronavirus weer in te dammen, zo melden diverse bronnen. Ook zou het openbaar vervoer straks weer alleen voor noodzakelijke reizen bedoeld zijn.

Ook wordt ook de alcoholverkoop na 20.00 uur verboden, om bijvoorbeeld feestjes bij mensen thuis te bemoeilijken. Maandagavond is die maatregel met de veiligheidsregio's besproken tijdens het Veiligheidsberaad. Minister Grapperhaus vertelde na afloop van die bijeenkomst dat de Veiligheidsregio’s nu als een persoon gesproken hebben.

Het doel van de extra coronamaatregelen is om het aantal reisbewegingen en contacten tussen mensen verder omlaag te krijgen.

Uit de conceptmaatregelen blijkt volgens velen dat er voor alle personen van boven de achttien jaar een tijdelijk verbod op amateurteamsporten zal komen.

Dat betekent ook dat het ov straks alleen voor noodzakelijke reizen mag worden gebruikt. Met andere woorden: alleen mensen die een vitaal beroep hebben gebruik mogen maken van het ov. Daarbij zal het kabinet Nederlanders opnieuw gaan oproepen om zoveel mogelijk thuis te werken.

Tot slot denkt het kabinet aan strengere maatregelen met betrekking tot toegestane groepsgroottes, schrijft de NOS. Het maximale aantal van dertig mensen in een binnenruimte wordt mogelijk verder beperkt.

In de loop van de dag zullen ongetwijfeld nog meer details naar buiten komen. Aan het lekken lijkt geen einde te komen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl